Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOSTOJEĆI DUG

Užas kod Zagreba: Prijetio cijeloj obitelji i od njih iznudio 21.200 eura, nevjerojatno za što je tražio novac

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
08.12.2023.
u 11:35

Osumnjičeni muškarac je izrečenim prijetnjama kod oštećenog izazvao osjećaj straha i osobne ugroženosti za vlastiti život i živote članova obitelji.

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom kojeg sumnjiče da je prijetio 40-godišnjem muškarcu i od njega iznuđivao novac. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 21.200 eura.

- Sumnja se da je, s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, od kolovoza pa do početka prosinca 2023. godine, učestalim telefonskim pozivima prijetio oštećenom 40-godišnjaku govoreći da će nauditi njemu, ali i članovima njegove obitelji. Na taj je način prisilio oštećenog da mu na ime nepostojećeg dugovanja u više navrata uplati novac, a u određenim je situacijama tražio i da mu novac da u gotovini osobno. Kao razlog dugovanja navodio je da se radi o troškovima vezanima za kupovinu osobnog automobila koji je oštećeni trebao kupiti od osumnjičenog, ali koja u konačnici nije realizirana - opisuje PU zagrebačka.

Osumnjičeni muškarac je izrečenim prijetnjama kod oštećenog izazvao osjećaj straha i osobne ugroženosti za vlastiti život i živote članova obitelji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, zaključuje policija.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Policija dovodi Bad Blue Boyse na sud u Ateni

Komentara 3

BE
Beyonder
12:03 08.12.2023.

Koji to mentalni sklop u glavi mora biti da za par tisuća eura iznude riskiraš da te netko zatuče ko psa, a i taj lik čim bi mi spomenuto obitelj brišu se sva pravila. Elekrošoker, suzavac, cijev i po nogama pa ti pjevaj

Avatar Le-Freak
Le-Freak
11:51 08.12.2023.

Uh nadam se da će doći u ćeliju gdje će danonoćno morati tražiti sapun pod tušom.

TR
tratincica68
12:51 08.12.2023.

daj mu 40 godina i lego kockice da se igra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije