Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna dolina

Uz blagoslov vinograda trsje najavilo dobar urod u Kutjevu

Kutjevo (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/3
19.01.2013.
u 17:35

- Razvijamo suradnju sa Jadranom i drugim krajevima Hrvatske zbog poboljšanja ponude našeg kraja - istakao je u pozdravnoj riječi gradonačelnik Kutjeva Ivica Nikolić.

Više stotina žitelja Kutjeva i okoline, te gostiju iz drugih krajeva na jedinstvenom Trgu graševine u središtu Kutjeva nazočilo je tradicionalnoj priredbi uz blagdan sv. Vinka popularno Vincelovo, a zarezivanjem trsja u središtu grada najavljen je dobar ovogodišnji urod grožđa u kutjevačkom vinogorju. Riječ blagoslova uputio je vlč. Marijan Đukić.

- Razvijamo suradnju sa Jadranom i drugim krajevima Hrvatske zbog poboljšanja ponude našeg kraja - istakao je u pozdravnoj riječi gradonačelnik Kutjeva Ivica Nikolić s kojim su bili gradonačelnik Biograda Ivan Knez i načelnik općine Banina greda Josip Krnić s kojom će Kutjevčani uskoro potpisati povelju o suradnji. Priredbu, na kojoj je nastupilo desetak kulturno-umjetničkih društava i tamburaških sastava iz Slavonije otvorila je zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol. Nakon što je zarezano trsje i zapaljena vincelovska vatra označen je početak ovogodišnjih radova u vinogradima, a brojni gosti kušali su specijalitete kontinentalne i jadranske Hrvatske.

Vincelovo se slavilo kod vinogradara Marinka Markote pokraj Pleternice gdje je došao i poznati nogometaš Dario Šimić, kod vinara Branka Jakobovića u Vetovu, Ivice Lukačevića u Bektežu i drugdje, a svečanosti traju do kraja idućeg tjedna.

>>Enver Moralić okupio brojne goste u svojim vinogradima

>>Vinogradari zabrinuti jer je do 2018. zabranjena sadnja novih nasada

Komentara 2

Avatar m_m
m_m
17:57 19.01.2013.

Uz blagoslov uopće ne sumnjam!

ŽA
žacanko
20:24 21.01.2013.

Temelj nam je dobro udaren sudeči po tome koliko smo propali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije