Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavak GPP-a

Usred recesije ostvarili najveću zaradu u povijesti

medic
15.10.2010.
u 17:10

Zaradili smo 500.000 kuna dodatnih prihoda zbog čega nećemo morati povećavati cijenu voznih karata, ali i pokrenuli trend koji prate druga javna poduzeća u Hrvatskoj – kaže Medić.

Dugogodišnji nositelj titule najvećega gradskog gubitaša, osječki GPP ostvario je ono što se činilo nemogućim – u recesijskoj godini povećao je prihode od marketinga za više od 40 posto! Prije svega, objasnio je direktor Igor Medić, zahvaljujući nuđenju novih mogućnosti oglašavanja klijentima na vozilima javnog prijevoza, tramvajima i autobusima, ali i akcijama unutar njih.

– Zaradili smo 500.000 kuna dodatnih prihoda zbog čega nećemo morati povećavati cijenu voznih karata, ali i pokrenuli trend koji prate druga javna poduzeća u Hrvatskoj – dodao je Medić.

Klijenti su, kaže, prepoznali alternativni način oglašavanja na način da su vozila javnog prijevoza oslikali simbolima svoje tvrtke, ali i ujedno darivali putnike simboličnim darovima, primjerice majicama. Tako su i jučer korisnici tramvaja na dar dobili poklon paket Perutnine Ptuj, a paketi ih, uđu li u “pravi” tramvaj, očekuju i idućih dana. Podsjetili su i na tramvajske partyje koji su se održavali, kao i suradnju s nevladinim udrugama.

– Mali su to, ali bitni znakovi pažnje. U odnosu na 2009. imamo povećanje broja putnika za 13 posto. Je li to posljedica toga, teško je tvrditi, ali GPP je postao popularniji nego ikad – zaključio je direktor čiji odjel marketinga godišnje zaradi 1,5 milijuna kuna, najviše ikad u svojoj povijesti.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar mliniški
mliniški
09:11 17.10.2010.

Čestitke osječkom GPP. Da je poslovao u recesijskoh državi, zarada bi bila veća, ali je poslovao u OPLJAČKANOJ HRVATSKOJ a to su mnogo teži uvjeti poslovanja nego u recesiji.-

JO
joan91
17:15 17.10.2010.

svaka cast! ako se ne varam ovo je covjek koji je gradio osjecki inkubator :)

EM
eMe
18:31 18.10.2010.

izgleda tamo gdje nema SDPa i HDZa tu sve ide nabolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije