Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sin ubio oca

Stravičan zločin u Vinkovcima: Ubojica je bježao prema rijeci pa počeo pucati prema policajcima

Ubojstvo u Vinkovcima
Foto: Branimir Bradarić
1/5
29.03.2023.
u 14:52

Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimila je sinoć u 22.39 sati dojavu o pucnjavi u Vinkovcima. Kako su izvijestili, vatrenim oružjem usmrćen je jedan muškarac, a policija je dolaskom na mjesto događaja utvrdila da se počinitelj udaljio. Ubrzo su pronašli i beživotno tijelo muškarca kojeg sumnjiče da je odbjegli počinitelj.

Pripadnici PU vukovarsko-srijemske su sinoć, 28. ožujka, zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je u Ulici Dragutina Žanića Karle usmrćen član njegove obitelji. Dojavitelj je također izjavio da je počinitelj uputio ozbiljne prijetnje njemu i njegovoj obitelji, navode iz policije. 'Policijski službenici žurno su se uputili na mjesto događaja, gdje su u 22:42 na pješačkoj stazi zatekli beživotno tijelo 63-godišnjeg muškarca, a počinitelj se udaljio s mjesta događaja. U nekoliko slijedećih dojava policiji 37-godšinjak je dojavio kako je član njegove obitelji, koji mu je uputio prijetnje smrću, provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao udaljio se osobnim automobilom', potvrdili su iz policije. 

Kako je dojavitelj naveo marku i registraciju automobila to je pomoglo policiji da započnu s traganjem za počiniteljem i blokiraju područje na kojem se osumnjičeni mogao nalaziti. 'Nakon određenog vremena ophodnja je uočila traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u potjeru.' 

Osumnjičenik je uočio policiju te je krenuo bježati. Vozilom je udario u metalni stup pa ga nije mogao više voziti. Izašao je iz njega i trčeći se udaljio prema rijeci Bosut i sakrio se u visoku travu. 'Policijski službenici pozivali su ga na mirnu predaju, no osumnjičeni je počeo prijetiti samoubojstvom, a nakon toga je počeo ipasljivati hice prema policajcima. Oni su na to ispalili više upozoravajućih hitaca u zrak. No osumnjičeni nastavlja pucati na njih. Oni nakon upozorenja zapucaju prema njemu. Osumnjičeni nakon toga ulazi u rijeku, prijeti samoubojstvom, te nastavlja pucati na policiju. Policajci uzvraćaju, a u jednom trenutku policija uočava tijelo kako pluta u rijeci. Tijelo su iz rijeke izvukli vatrogasci. Očevidom koji je i dalje u tijeku rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika koji je u Vukovaru. Ona je naložila i provođenje obdukcije koja će se provesti tijekom dana', navode iz policije.

Obdukcija će utvrditi je ubojica počinio samoubojstvo ili je pak stradao u pucnjavi s policijom.

Podsjetimo, Vinkovačka policija dobila je sinoć dojavu o pucnjavi u gradu. Na mjestu događaja zatekli su tijelo ubijenog muškarca, a ubrzo potom na drugoj su lokaciji pronašli i tijelo napadača. Navodno je ubijeni A.P., otac triju sinova, koji je Vinkovčanima poznat i kao vlasnik tvrtke koja je godinama dobro poslovala. Njega je ubio njegov najmlađi sin. Riječ je o slučaju koji je pogodio građane Vinkovaca, a obitelj zavio u crno. Što je dovelo do zločina, ne zna se. Jutro nakon zločina, ispred kuće u Vinkovcima parkiran je Mercedes. Na vratima automobila, s vozačeve strane, vidljiva je rupa koja nalikuje na rupu od metka. 

 

Komentara 7

Avatar Ponikvarac
Ponikvarac
16:07 29.03.2023.

Tragedija u obitelji, žalosno. Izgleda da i kod nas počinje biti divlji zapad. Nepuca se više samo u Americi.

Avatar Urban Fox
Urban Fox
16:10 29.03.2023.

Kaj mu tata nije htio kupiti Lamborghini pa ga je koknul?

LU
luftbrenzzer
17:12 29.03.2023.

Tako to radi američka policija tek s malom razlikom da odmah pucaju bez upozorenja ako procjene da prijeti pogibelj. Naravno da njihovu procjenu nitko ne dovodi u pitanje pa zato ima ubijene djece od deset godina, starci u invalidskim kolicima itd. S policijskog stanovišta ovaj slučaj upucavanja je čist kao suza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije