Naslovnica Vijesti Hrvatska

10 godina iskorištavao moćnu poziciju u Poreznoj? Pomagao pojedincima da plaćaju manje poreza

Sumnjiči ga se da je u više desetaka slučajeva poduzimao radnje kojima je omogućio da fizičke i pravne osobe plate manje poreza no što su trebale
07. veljače 2018. u 17:49 27 komentara 5888 prikaza
Porezna uprava
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

R. R. (56), voditelj Službe za nadzor PDV-a i borbu protiv prijevara u PDV-u u Središnjem uredu Porezne uprave, osumnjičen je za zloporabu položaja počinjenu od ožujka 2007. do lipnja 2017.

Robert Palić (1) Utaja poreza na automobilima Šef u Dohi, a suradnica plače: Stoput sam mu rekla – stani!

Ispitan je na USKOK-u nakon čega je doveden pred suca istrage. Sumnjiči ga se da je u više desetaka slučajeva poduzimao radnje kojima je omogućio da fizičke i pravne osobe plate manje poreza no što su trebale.

Za te je osobe pisao žalbe i prigovore, za što je koristio podatke iz sustava Porezne uprave, ali i podatke do kojih je došao radeći kao član Radne skupine koja je vodila postupke prema jednom trgovačkom društvu.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

ŽALBA USKOK-a Traže veću kaznu za suca koji je uzeo 1000 eura mita Akcija Azija Zbog štete od 14 milijuna kuna USKOK optužio gotovo 50 Kineza Željko Dolački - poluga zlata POLUGA IZ POLICIJE NEMA... Dvije naoko nepovezane priče jako povezuje dva kg nestalog zlata
Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • than:

    Muvao 10 godina ? Pravo je pitanje kome je stao na 'zulj' 2017te godine...

  • Deleted user:

    Ovaj je nešto gadno zgriješio. Dakle svi porezni referenti to rade. SVI, onaj koji se boji za svoje radno mjesto ili pokušava biti pošten, dobije naređenjei i opet isto. I ne samo to. Dopušta se uplata minimuma (doprinosi i zdravstveno) ... prikaži još! bez da radnik dobije svoj dio. I to porezni referenti dopuštaju.. to se pogotovo tolerira ekipi koja je bliska političarima.. i to nema veze jel blizak HDZu ili SDPu, HNS-u (ili sada GLAS-u)... to je mafija koja je uredila da "biznismeni" koji su njihovi mogu "zarađivati" hrpe para, graditi kućerine i vile a radnika tko šiša.. naravno ovaj dio koji bi trebao ići radniku ide SDPovcu ili HDZovcu.... stoka...nema pod nebom tako blesavog naroda kao što su Hrvati koji to toleriraju i u tome sudjeluju!

  • marsovac:

    stvarno,........vi se zezate,....tako nesto ne postoji u Hrvatskoj,........poreznoj, gradjevinskoj,..inspekcijama,...natjecajima za radna mijesta,..............neeeee to ne postoji u Hrvatskoj,....vi ste se sigurno zabunili.