Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVELI GA

10 godina iskorištavao moćnu poziciju u Poreznoj? Pomagao pojedincima da plaćaju manje poreza

Porezna uprava
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.02.2018.
u 17:49

Sumnjiči ga se da je u više desetaka slučajeva poduzimao radnje kojima je omogućio da fizičke i pravne osobe plate manje poreza no što su trebale

R. R. (56), voditelj Službe za nadzor PDV-a i borbu protiv prijevara u PDV-u u Središnjem uredu Porezne uprave, osumnjičen je za zloporabu položaja počinjenu od ožujka 2007. do lipnja 2017.

Ispitan je na USKOK-u nakon čega je doveden pred suca istrage. Sumnjiči ga se da je u više desetaka slučajeva poduzimao radnje kojima je omogućio da fizičke i pravne osobe plate manje poreza no što su trebale.

Za te je osobe pisao žalbe i prigovore, za što je koristio podatke iz sustava Porezne uprave, ali i podatke do kojih je došao radeći kao član Radne skupine koja je vodila postupke prema jednom trgovačkom društvu.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Komentara 27

TH
than
16:52 07.02.2018.

Muvao 10 godina ? Pravo je pitanje kome je stao na 'zulj' 2017te godine...

MA
marsovac
16:21 07.02.2018.

stvarno,........vi se zezate,....tako nesto ne postoji u Hrvatskoj,........poreznoj, gradjevinskoj,..inspekcijama,...natjecajima za radna mijesta,..............neeeee to ne postoji u Hrvatskoj,....vi ste se sigurno zabunili.

DU
Deleted user
16:49 07.02.2018.

Ovaj je nešto gadno zgriješio. Dakle svi porezni referenti to rade. SVI, onaj koji se boji za svoje radno mjesto ili pokušava biti pošten, dobije naređenjei i opet isto. I ne samo to. Dopušta se uplata minimuma (doprinosi i zdravstveno) bez da radnik dobije svoj dio. I to porezni referenti dopuštaju.. to se pogotovo tolerira ekipi koja je bliska političarima.. i to nema veze jel blizak HDZu ili SDPu, HNS-u (ili sada GLAS-u)... to je mafija koja je uredila da "biznismeni" koji su njihovi mogu "zarađivati" hrpe para, graditi kućerine i vile a radnika tko šiša.. naravno ovaj dio koji bi trebao ići radniku ide SDPovcu ili HDZovcu.... stoka...nema pod nebom tako blesavog naroda kao što su Hrvati koji to toleriraju i u tome sudjeluju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije