Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

10 godina iskorištavao moćnu poziciju u Poreznoj? Pomagao pojedincima da plaćaju manje poreza

Sumnjiči ga se da je u više desetaka slučajeva poduzimao radnje kojima je omogućio da fizičke i pravne osobe plate manje poreza no što su trebale
07. veljače 2018. u 17:49 27 komentara 5924 prikaza
Porezna uprava
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

R. R. (56), voditelj Službe za nadzor PDV-a i borbu protiv prijevara u PDV-u u Središnjem uredu Porezne uprave, osumnjičen je za zloporabu položaja počinjenu od ožujka 2007. do lipnja 2017.

Robert Palić (1) Utaja poreza na automobilima Šef u Dohi, a suradnica plače: Stoput sam mu rekla – stani!

Ispitan je na USKOK-u nakon čega je doveden pred suca istrage. Sumnjiči ga se da je u više desetaka slučajeva poduzimao radnje kojima je omogućio da fizičke i pravne osobe plate manje poreza no što su trebale.

Za te je osobe pisao žalbe i prigovore, za što je koristio podatke iz sustava Porezne uprave, ali i podatke do kojih je došao radeći kao član Radne skupine koja je vodila postupke prema jednom trgovačkom društvu.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

ŽALBA USKOK-a Traže veću kaznu za suca koji je uzeo 1000 eura mita Akcija Azija Zbog štete od 14 milijuna kuna USKOK optužio gotovo 50 Kineza Željko Dolački - poluga zlata POLUGA IZ POLICIJE NEMA... Dvije naoko nepovezane priče jako povezuje dva kg nestalog zlata
ŠTO NOVO ZNAMO O KORONAVIRUSU
Molekularna biologinja iz Infektivne bolnice: Nema dokaza da se virus širi aerosolom
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • than:

    Muvao 10 godina ? Pravo je pitanje kome je stao na 'zulj' 2017te godine...

  • marsovac:

    stvarno,........vi se zezate,....tako nesto ne postoji u Hrvatskoj,........poreznoj, gradjevinskoj,..inspekcijama,...natjecajima za radna mijesta,..............neeeee to ne postoji u Hrvatskoj,....vi ste se sigurno zabunili.

  • Deleted user:

    Ovaj je nešto gadno zgriješio. Dakle svi porezni referenti to rade. SVI, onaj koji se boji za svoje radno mjesto ili pokušava biti pošten, dobije naređenjei i opet isto. I ne samo to. Dopušta se uplata minimuma (doprinosi i zdravstveno) ... prikaži još! bez da radnik dobije svoj dio. I to porezni referenti dopuštaju.. to se pogotovo tolerira ekipi koja je bliska političarima.. i to nema veze jel blizak HDZu ili SDPu, HNS-u (ili sada GLAS-u)... to je mafija koja je uredila da "biznismeni" koji su njihovi mogu "zarađivati" hrpe para, graditi kućerine i vile a radnika tko šiša.. naravno ovaj dio koji bi trebao ići radniku ide SDPovcu ili HDZovcu.... stoka...nema pod nebom tako blesavog naroda kao što su Hrvati koji to toleriraju i u tome sudjeluju!