Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Azija

Zbog štete od 14 milijuna kuna USKOK optužio gotovo 50 Kineza

Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/2
02.01.2018.
u 13:28

Optuženici se terete da osnivali trgovačka društva, koja su osnivana isključivo radi izdavanja nevjerodostojnih računa za robu koja nije isporučena

USKOK je podigao optužnicu u akciji Azija u kojom je optuženo 57 osoba, od kojih su devet hrvatski državljani, a ostalo kineski.

Osim 57 osoba, optuženo je i 39 trgovačkih društava, a tereti ih se za zločinačko udruženje, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganja u utaji poreza ili carine te utaju poreza ili carine. Prema optužnici, od veljače 2013. do 30. studenoga 2016. proračun su oštetili za oko 14 milijuna kuna, a od trgovačkih društva do sada je oduzeta nepripadno stečena imovinska korist u iznosu od 5,1 milijun kuna.

Optuženici se terete da osnivali trgovačka društva, koja su osnivana isključivo radi izdavanja nevjerodostojnih računa za robu koja nije isporučena. Nakon plaćanja ispostavljenih računa novac je podizan u gotovini te je potom, uz zadržavanje dogovorene provizije od osam posto, vraćan okrivljenim trgovačkim društvima, čime im je omogućeno evidentiranje nevjerodostojnih računa u poslovnim knjigama te slijedom toga umanjenje osnovice za obračun PDV-a i poreza na dobit.

USKOK traži da se i ostalim optuženicima oduzme nepripadajuća imovinska korist.

Pogledajte i galeriju velike pljačke u Zagrebu:

1/22
Ključne riječi

Komentara 32

MA
malala
14:35 02.01.2018.

Za svaku pohvalu. Pitanjce: kad ce drzava Hrvatska optuzit crvenog deku Pejnovica za zamracivanje imovine Duudi-ja od preko 2 MILIJARDE EURA??? Molim odgovor bar do kraja tisucljeca. Hvala

BI
bihhib
14:07 02.01.2018.

jos nisam dobio racun kod kineza.... molim poreznu upravu da reagira. u Vinkovcima u centru i kod kolodvora na trokutu nema racuna osim na izriciti zahtjev.

DU
Deleted user
14:28 02.01.2018.

Kad mislite zatvarati one koji cine najvecu stetu a rade u medijima? Pogledajte portale IP adrese s istoka imaju privilegije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije