Naslovnica Vijesti Crna kronika

Traže veću kaznu za suca koji je uzeo 1000 eura mita

Bunčića je uhitila policija. On je odmah sve priznao, a nepravomoćnom presudom izrečena mu je i mjera zabrane obnašanja sudačke dužnosti u trajanju od pet godina.
03. siječnja 2018. u 15:05 10 komentara 2221 prikaza
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Stevo Bunčić, bivši sudac Prekršajnog suda u Petrinji, u studenom lani nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora zbog mita, a USKOK je sada uložio žalbu na tu presudu zagrebačkog Županijskog suda, tražeći da se Bunčiću poveća kazna.

Stevo Bunčić U ZATVOR NA GODINU DANA Sudac priznao da je uzeo mito: Bio sam naivan, a na kraju sam psihički propao. Sram me proći gradom

On je priznao djelo te je izrazio kajanje, a prema USKOK-u, priznanje je rezultat “okrivljenikove svijesti o kvaliteti dokaza koji su prikupljenih protiv njega”, a na njegova stvarnog kajanja.

– Okrivljenik je u počinjenju kaznenog djela pokazao izrazitu, neuobičajenu upornost jer je u duljem razdoblju i u više navrata od A.M. tražio da mu da novac. Zauzvrat mu je obećao da neće procesuirati njegov prometni prekršaj. Okrivljeni je u dva navrata odlazio na radno mjesto A. M. radi traženja mita, a krajnji izraz bezobzirnosti i očito velikog samopouzdanja pokazao je kad je od A. M. zatražio da mu novac donese u sudnicu u kojoj je bila i zapisničarka. Svim navedenim optuženik je na grub način povrijedio svoju sudačku dužnost, a bio je motiviran jedino željom za stjecanjem nepripadajuće materijalne koristi, što je pretpostavio svojoj obvezi zakonitog postupanja te obvezi da kao sudac u obavljanju sudačke dužnosti bude čuvar zakona i jednakosti građana pred zakonom... – navodi USKOK u žalbi.

Stoga traže da Vrhovni sud kaznu Bunčiću preinači u višu i bezuvjetnu. Prema optužnici, Bunčić je u studenome 2016. od A. M. tražio oko 1000 eura kako mu ne bi procesuirao prometni prekršaj. Nakon što mu je A. M. predao traženi iznos, Bunčića je uhitila policija. On je odmah sve priznao, a nepravomoćnom presudom izrečena mu je i mjera zabrane obnašanja sudačke dužnosti u trajanju od pet godina.

Pogledajte i galeriju: Ovo su najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.

1 / 61
Pixsellovi fotoreporteri zabilježili su brojne trenutke iz politike, svakodnevnog života, sporta, showbiza, svijeta, a mi vam donosimo 60 fotografija koje su obilježile Hrvatsku u 2017. godini. Inače, PIXSELL je najveća foto i videoagencija u Hrvatskoj i regiji.
novac PRIMALA MITO Službenica krivotvorila podatke o plaćama za veću mirovinu Franjo Lucić MITO Istraga protiv Franje Lucića zbog podmićivanja novinara postala pravomoćna 10.12..2010.,Bregana - Granicni prijelaz Bregana. Hrvatsko-Slovenska granica. Photo: Boris Scitar/PIXSELL Balkanski biznis Hrvatski vozač slovenskom policajcu ponudio 50 eura pa dodao još 100

 

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • belimo:

  Iskreno se kajem-jer su me uhvatili sa prstima u pekmezu....Inače bi još uvijek bio uzoran sudac kao..............kao i ostali suci!!....

 • Avatar Čitatelj300
  Čitatelj300:

  A nakon 5 godina opet može biti sudac!!!! Pa ovo je za naslovnicu.

 • Avatar poljicanin
  poljicanin:

  Zar zatvori više ne postoje?