Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽALBA USKOK-a

Traže veću kaznu za suca koji je uzeo 1000 eura mita

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
03.01.2018.
u 15:05

Bunčića je uhitila policija. On je odmah sve priznao, a nepravomoćnom presudom izrečena mu je i mjera zabrane obnašanja sudačke dužnosti u trajanju od pet godina.

Stevo Bunčić, bivši sudac Prekršajnog suda u Petrinji, u studenom lani nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora zbog mita, a USKOK je sada uložio žalbu na tu presudu zagrebačkog Županijskog suda, tražeći da se Bunčiću poveća kazna.

On je priznao djelo te je izrazio kajanje, a prema USKOK-u, priznanje je rezultat “okrivljenikove svijesti o kvaliteti dokaza koji su prikupljenih protiv njega”, a na njegova stvarnog kajanja.

– Okrivljenik je u počinjenju kaznenog djela pokazao izrazitu, neuobičajenu upornost jer je u duljem razdoblju i u više navrata od A.M. tražio da mu da novac. Zauzvrat mu je obećao da neće procesuirati njegov prometni prekršaj. Okrivljeni je u dva navrata odlazio na radno mjesto A. M. radi traženja mita, a krajnji izraz bezobzirnosti i očito velikog samopouzdanja pokazao je kad je od A. M. zatražio da mu novac donese u sudnicu u kojoj je bila i zapisničarka. Svim navedenim optuženik je na grub način povrijedio svoju sudačku dužnost, a bio je motiviran jedino željom za stjecanjem nepripadajuće materijalne koristi, što je pretpostavio svojoj obvezi zakonitog postupanja te obvezi da kao sudac u obavljanju sudačke dužnosti bude čuvar zakona i jednakosti građana pred zakonom... – navodi USKOK u žalbi.

Stoga traže da Vrhovni sud kaznu Bunčiću preinači u višu i bezuvjetnu. Prema optužnici, Bunčić je u studenome 2016. od A. M. tražio oko 1000 eura kako mu ne bi procesuirao prometni prekršaj. Nakon što mu je A. M. predao traženi iznos, Bunčića je uhitila policija. On je odmah sve priznao, a nepravomoćnom presudom izrečena mu je i mjera zabrane obnašanja sudačke dužnosti u trajanju od pet godina.

Pogledajte i galeriju: Ovo su najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.

1/59

 

Komentara 10

BE
belimo
15:21 03.01.2018.

Iskreno se kajem-jer su me uhvatili sa prstima u pekmezu....Inače bi još uvijek bio uzoran sudac kao..............kao i ostali suci!!....

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
15:43 03.01.2018.

A nakon 5 godina opet može biti sudac!!!! Pa ovo je za naslovnicu.

Avatar poljicanin
poljicanin
18:34 03.01.2018.

Zar zatvori više ne postoje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije