Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogodovanje u stečajnim postupcima

Odvjetnik uhićene trgovačke sutkinje: 'Odgovorila je na sva pitanja. Nije prvoosumnjičena'

Veljko Miljević
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/8
15.11.2017.
u 14:49

Na pitanje koliko je stečajnih postupaka u pitanju Miljević je kazao da ih je "užasno puno", jer ona "užasno puno toga radi".

Odvjetnik uhićene trgovačke sutkinje Vesne Malenice, Veljko Miljević, kazao je da je njegova branjenica na ispitivanju u Uskoku odgovorila na sva pitanja te otkrio da ona nije prvoosumnjičena u istrazi navodnih nezakonitosti u stečajnim postupcima.

"Napravila je napor i pokušala se očitovati na sve bitno što čini činjenični opis djela", kazao je Miljević nakon ispitivanja u sjedištu Uskoka. Dodao je da je Malenica, unatoč umoru i opsegu inkriminacija dala "prilično opsežan odgovor" na sva pitanja. O detaljima Uskokovih sumnji Miljević nije želio govoriti, ističući da je "iznošenje bilo čega kazneno djelo, zbog tajnosti istrage".

Nezakonitosti stare i do 12 godina

"Gospodarska djela su u pitanju ona nije prvoosumnjičena, vidjet će se što od toga može stajati", izjavio je odvjetnik. Dodao je da se sumnje tiču "njezinog nepostupanja u određenim situacijama" kroz dugo vremensko razdoblje od "više od 10 ili 12 godina". "Neću reći da ovaj predmet kasni u početku, ali sasvim sigurno je da bi bilo bolje za pravdu i za sve da takvi predmeti počnu ranije, jer onda imaju više šanse da ih se u dogledno vrijeme završi", rekao je Miljević.

Na pitanje koliko je stečajnih postupaka u pitanju Miljević je kazao da ih je "užasno puno", jer ona "užasno puno toga radi". "Ovo je mali izvadak iz svega, ali ako imate 200 svježih predmeta svake godine koji se nastavljaju na ranije pa uspijevate i u tim svježima održati normu onda možete zamisliti koliki je to golemi opseg rada", kazao je Miljević.

Vesna Malenica, sutkinja Trgovačkog suda i Pero Hrkać, stečajni upravitelj, koji su jučer uhićeni u zajedničkoj akciji PNUSKOK-a i USKOK-a danas su dovedeni u USKOK na ispitivanje. 

Osim njih još su osumnjičeni Josip Dabić i Miroslav Mitak, koji su također uhićeni, te hercegovački poduzetnik Milan Lučić, koji prema dostupnim informacijama trenutno nije u zemlji. 

Sve navedene sumnjiči se za niz malverzacija s poduzećima u stečaju, a sumnja se da se to događalo od 2008. do 2017. godine. Prema neslužbenim informacijama pričinjena šteta je oko 45 milijuna kuna, dok je imovinska korist oko 27 milijuna kuna. 

Veljko Miljević
1/13

Sumnja se da je Malenica kao sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu stečaj nekih poduzeća dodjeljivala Hrkaću te da su ta poduzeća namjerno otjerana u stečaj. Ime sutkinje Malenice već se duži niz godina spominjalo u medijima, a stranke koje su bile nezadovoljne načinom na koji je ona vodila postupka podnosile su kaznene prijave

Policija morala požuriti akciju

Vjerojatno jedna od tih kaznenih prijava bila je povod za ovu najnoviju akciju, a sutkinji Malenici je Državno sudbeno vijeće jučer na izvanrednoj sjednici skinulo imunitet.

Veljko Miljević
1/28

Ta se informacija brzo probila u medije pa su USKOK i policija morali ubrzati planirano uhićenje tako da su dostupni osumnjičenici uhićeni u utorak poslijepodne, a policija im je pretražila stanove i poslovne prostore. 

Nakon što svi osumnjičeni daju svoje iskaze na tužiteljstvu, USKOK će odlučiti hoće li tražiti da se protiv njih odredi istražni zatvor o čemu će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. 


  

Komentara 4

GU
General_U
13:01 15.11.2017.

da milan nije nešto mutio oko neke ženke od ovih iz vrha politike pa je ubrzan postupak...inače milan je lopina a nekad se ponaša kao obični kokošar i vara radišne i skromne ljude zato je đu... i pobjeglo iz ljubuškog...ii doli je zvrnuo mnoge sero...

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
20:40 15.11.2017.

taj sarlatan je iz istog trulog i gnojnog pravosudja u RH, te neki dan blebetao kako suci UN-ove arbitraze u postupku MOL-INA nemaju kompetencije ni autoriteta da kazu bobu-bob. Clown

SI
siskic
22:25 15.11.2017.

čudi me to. naši suci nisu korumpirani. di bi...ne dao bog. mi smo pošten katolički i kršćanski narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije