Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Policija objavila detalje: poznata imena uhićenih i osumnjičenih

Policija je izvijestila da u suradnji s Uskokom "provodi kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta s elementima koruptivnosti
14. studenoga 2017. u 21:09 87 komentara 58650 prikaza
Milan Lučić
Foto: Marko Lukunić/Željko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Više osoba danas je uhićeno u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a, a neslužbeno se doznaje da je među njima i jedna sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o Vesni Malenici, kojoj je danas tijekom poslijepodneva na izvanrednoj sjednici DSV-a na zahtjev USKOK-a skinut sudački imunitet.

Poslovne reference? U Zadru sumnje u nepotizam kod zapošljavanja u Narodnom muzeju!

Prema prvim informacijama, ona i ostali osumnjičenici terete se za namještanje stečaja, a tijekom poslijepodneva policija je pretraživala njihove stanove. Neslužbeno se doznaje da su među osumnjičenima Pero Hrkać, dugogodišnji stečajni upravitelj, Milan Lučić, hercegovački poduzetnik, Josip Debić i Miroslav Mitak.

Prema neslužbenim informacijama, Lučić nije među uhićenima – prema nekim informacijama nalazi se u Austriji, a prema drugima je bolestan.

Policija je izvijestila da u suradnji s Uskokom "provodi kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta s elementima koruptivnosti".

"U tijeku je provođenje dokaznih radnji i nastavak kriminalističkog istraživanja nad petero osumnjičenih osoba koje su uhićene. Vezano uz upite medija, možemo potvrditi da se među uhićenima nalazi i dužnosnik Trgovačkog suda", stoji u policijskom priopćenju.

Ranije danas objavljeno je prema neslužbenim informacijama da je Državno sudbeno vijeće (DSV) u ponedjeljak na zahtjev Uskoka ukinulo imunitet jednoj trgovačkoj sutkinji koja se navodno, s drugim osumnjičenicima, trebala naći pod izvidima zbog nezakonitih ovrha.

Miroslav Šeparović A kad je Ustavni sud srušio presudu, bio je “korumpiran”

Predsjednik DSV-a Željko Šarić kazao je ranije da o sjednici koja nije bila javna ne može govoriti, ali je potvrdio da je održana sjednica tijela zaduženog, među ostalim, i za skidanje imuniteta sucima.

Iz više izvora neslužbeno se doznaje da je na sjednici udovoljeno zahtjevu Uskoka za skidanjem imuniteta sutkinji koju se sumnjiči za nezakonitosti u stečajnim postupcima.

Prema slovu zakona, suci ne mogu biti pozvani na odgovornost za izraženo mišljenje ili glasovanje pri donošenju sudske odluke, osim ako se radi o kršenju zakona od suca koje je kazneno djelo.

Bez odobrenja DSV-a, suce se u postupku pokrenutom zbog kaznenog djela učinjenog u obavljanju sudačke dužnosti ne može pritvoriti, osim ako je u tom nedjelu neposredno zatečen i za njega je propisana kazna zatvora u trajanju duljem od pet godina.

Sjednice DSV-a na kojima se odlučuje o odobrenju za pritvaranje, određivanje istražnog zatvora ili za pokretanje kaznenog postupka, nisu javne, a javne mogu biti jedino na izričit zahtjev suca protiv kojeg se vodi postupak.

Milan Lučić
1 / 8
Opljačkan bankomat u Šibeniku
POD OBRADOM POMORCI Akcija policije i USKOK-a, uhićeno 37 osoba zbog sumnje u korupciju! PNUSKOK Uhićeni Gospodarskim kriminalom pribavili najmanje 45 milijuna kn Franjo Lucić Podmićivanje novinara MIP jednoglasno donio odluku o skidanju imuniteta Franji Luciću
Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Deleted user:

    Konačno, barem jedna. Ima li izgleda nešto slično zadesi i sutkinju Šupe nakon skandalozne presude Hrvatinčiću? Da li je itko provjerio njene račune u zemlji i inozemstvu nakon tog suđenja?

  • duxnacije:

    Nakon presude u moju korist ćekam petu godinu pravomoćnu presudu na županijskom sudu u velikoj gorici,prokleta sudaćka govna!!!!

  • ivica.vranjic:

    Ako ćemo pošteno u Hrvatskoj bi tek par sudaca bilo na slobodi kad bi USKOK odradio posao!