Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstečajne nagodbe

USKOK o Spačvi i izjavama Slavka Linića: Nema kaznenog djela, a nije oštećen ni proračun

Slavko Linić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
19.02.2015.
u 20:25

"Utvrđeno je kako u postupanju ministra financija Slavka Linića, a ni drugih osoba koje su sudjelovale u postupku sklapanja predstečajne nagodbe, nisu ostvarena obilježja kaznenih djela"

USKOK je objavio da je nakon provedene istrage utvrđeno da u postupanju bivšeg ministra financija Slaka Linića, a ni drugih osoba, nije bilo kaznenog djela u postupku sklapanja predstečajne nagodbe u Spačvi.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti:

"U povodu medijskih objava kojima se ukazivalo na moguće nezakonitosti i nepravilnosti u postupku predstečajne nagodbe između Ministarstva financija RH i dužnika društava Spačva; a prema kojima je ministar financija Slavko Linić oštetio državni proračun Republike Hrvatske; USKOK je od Ministarstva financija RH pribavio svu relevantnu dokumentaciju koja se odnosi na postupak predstečajne nagodbe s navedenim društvom, te je Policijskom nacionalnom Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) naloženo provođenje kriminalističkog istraživanja.

Na temelju rezultata provedenog kriminalističkog istraživanja i analizom prikupljene dokumentacije, utvrđeno je kako u postupanju ministra financija Slavka Linića, a ni drugih osoba koje su sudjelovale u postupku sklapanja predstečajne nagodbe, nisu ostvarena obilježja kaznenih djela za koja se progoni po službenoj dužnosti, niti je provedbom postupka navedene predstečajne nagodbe oštećen proračun Republike Hrvatske.

Nadalje, u povodu izjave Slavka Linića koju je iznio na konferenciji za medije održanoj 29. svibnja 2014., kao i napisa u medijima, PNUSKOK-u je naloženo provođenje kriminalističkog istraživanja radi razjašnjenja mogućih nezakonitosti u postupcima odobravanja kredita HBOR-a društvu Mali Biskviti, kredita Centar banke društvu Miglu Autopraone, provođenja poreznog nadzora nad društvom INA, zamjene založnog prava zasnovanog na nekretninama društva Konel te kupnje zakupljenog poslovnog prostora u Slavonskom Brodu od društva Mostarkić.

Analizom prikupljene dokumentacije koja se odnosi na poslovne događaje spomenutih društava te na temelju rezultata provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako se u ponašanju osoba koje su sudjelovale u tim postupcima nisu ostvarila obilježja kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, a niti je uslijed tih postupaka nastupila šteta za proračun Republike Hrvatske", stoji u priopćenju USKOK-a.

>>Spačvi posao cvjeta, Linić se smije Milanoviću

>>USKOK istražuje, Linić tvrdi da je spasio Spačvu

>>Linić: Pravi su razlozi moje smjene INA i kredit od 20 milijuna kuna tvrtki Mali biskviti

Komentara 27

VE
verakruz
20:51 19.02.2015.

Ima li itko od komu.njara da je kriv za bilo šta??? Možda su branitelji krivi, jer su živi??? Toliko kriminala, a oni ne "moče", što bi rekao vic maher Mesić???

OB
ObrenM
20:43 19.02.2015.

Linic je sigurno umocio ruke u marmeladu,ali je sigurno i to ,da nece biti sankcioniram,da nebi propjevao o onomu sto zna o "kolegama"iz iste branse.

Avatar comparator
comparator
20:45 19.02.2015.

Interesantna je nepogrešivost Slavka linića u izuzetno delikatnim poslovima koje je provodio pa tako i ove nagodbe. Taj čovjek je naprosto svetac financijskih makinacija ,ovaj oprostite, transakcija.Neznam zašto ga u svoju službu ne pozove recimo ona švicarska banka USB ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije