Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARADILI JOŠ JEDNU OPTUŽNICU

USKOK Milakovića i ostale tereti da su na prodaji droge zaradili 1,1 milijun eura

Zagreb: Jedna osoba ozlijeđena u eksploziji u stanu na Laništu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
05.03.2024.
u 08:44

Milaković i Jandrić su, kako tvrdi USKOK, od za sada neutvrđenih osoba, kupovali veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i MDMA radi daljnje preprodaje

Zovu ih "Srbi" jer su im uzori razni likovi iz srbijanskog podzemlja. Iza rešetaka, u istražnom zatvoru, neki od njih, su već neko vrijeme. Protiv nekih od njih već je podignuta jedna optužnica kojom ih USKOK tereti za dizanje u zrak stana obitelji Tomislava Sučića na zagrebačkom Laništu te planiranje likvidacija još nekih osoba i članova njihovih obitelji. Ta optužnica još nije pravomoćna, a ta SKY aplikacija, "zaslužna" je i za novu optužnicu koju je USKOK protiv njih nedavno podignuo.

Oni su Viktor Milaković, Darko Jandrić, Leo Zdenjak, Jan Andabak, Goran Štimac, Damir Medarić, Vjeran Krvavica, Igor Zdenjak.... Ukupno ih je 20 i USKOK ih tereti za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su neovlašteno nabavljali i preprodavali veće količine droge. Konkretnije, radilo se, kako navodi USKOK u optužnici, o nabavci najmanje 777,5 kilograma marihuane, 35,1 kilogram amfetamina, 22,1 kilogram kokaina, 3000 tableta MDMA.... Od toga što su nabavili, prodali su, kako tvrdi USKOK, 570 kilograma marihuane, 28,1 kilogram amfetamina, 21 kilogram kokaina i tisuću tableta MDMA. Time su sebi pribavili protupravnu imovinsku korist od 1,1 milijun eura, a taj su novac međusobno podijelili, sukladno svojim ulogama unutar zločinačkog udruženja. 

Prema USKOK-u, glavni i odgovorni u spomenutoj organizaciji bili su Milaković i Jandrić, koji su od 1. lipnja 2019. do 22. prosinca 2021. u Zagrebu i diljem Hrvatske organizirali i u zajedničko djelovanje povezali ostale optuženike i druge nepoznate osobe, kojima je "posao" bio nabavka, prijevoz, prijenos i preprodaja droge. Milaković i Jandrić su, kako tvrdi USKOK, od za sada neutvrđenih osoba, kupovali veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i MDMA radi daljnje preprodaje.

Nakon toga su nalazili osobe koje su bile zainteresirane  za kupnju droge, pa su s  tim osobama dogovarali, koju drogu i po kojim cijenama će je prodati. Unutar zločinačke organizacije, točno se znalo tko  i kako drogu dostavljala kupcima, gdje se droga čuva, kako se transportira....

POVEZANI ČLANCI:

Jedno od skrovišta je bila jedna garaža na Ravnicama, a među onima koji su drogu kupovali te su zbog toga lani bili i uhićeni bio je i Mario Gavrić, jedan od suvlasnika noćnog kluba Ritz. U tom klubu je lani ubijen Tomislav Sabljo, koji je u trenutku smrti  bio USKOK-ov optuženik u akciji Tebra. Ta se akcija bavila  krijumčarenjem 16 tona marihuane, a ni ta optužnica još nije potvrđena iako je ekipa iz

Tebre bila uhićena još 2019., a jedan od optuženika u Tebri, Dejan Novak, optužen je i sada kao dio Milakovićeve skupine.
Inače prema USKOK-u, Milakovićeva grupacija, bila je u sukobu s grupacijom oko Tomislava Sablje i Tomislava Sučića, a  njihovi međusobni sukobi u Remetincu, razlog su, smatra USKOK zašto je  u zrak dignut stan Tomislava Sučića, i to dok su mu u tom stanu bili žena i djeca. Pukom srećom u toj eksploziji nitko nije stradao. 

>> Eksplozija u stanu na Laništu

Zagreb: Jedna osoba ozlijeđena u eksploziji u stanu na Laništu
1/6

Što se pak tiče Milakovića i ostalih koji su sada optuženi, USKOK traži da im se oduzme 1,1 milijun eura. Za jednog okrivljenika USKOK je tražio produljenje istražnog zatvora, za četvoricu okrivljenika predloženo je produljenje određene mjere opreza, dok se četvorica okrivljenika od ranije nalaze u istražnom zatvoru u drugom kaznenom postupku.

>> VIDEO Tko je Tomislav Sabljo, ubijen u noćnom klubu: Zadnjih je godina više bio u Remetincu nego van njega

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije