Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istrage

USKOK ispitao bivšeg načelnika Glavnog stožera Josipa Lucića

'16.06.2010., Zagreb - Hotel Antunovic, Predsjednik Ivo Josipovic ugoscuje vojne predstavnike 36 zemanja NATO,generali Mladen Kruljac i Josip Lucic . Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
02.08.2011.
u 21:38

Zasad nije poznato zbog čega je Lucić ispitan, no prije ga se povezivalo s navodno nezakonitom gradnjom apartmana u vojnoj bazi Kovčanje

USKOK je ispitao bivšeg načelnika Glavnog stožera Josipa Lucića, piše Dnevnik.hr. Portal ne navodi zbog čega je ispitan, ali mediji su ga već prije povezivali s navodno nezakonitom gradnjom apartmana u vojnoj bazi Kovčanje na Malom Lošinju. Uz njega je ispitano još desetak vojnih i civilnih dužnosnika iz obrambenog sustava, a sve je krenulo nakon nedavnog uhićenja zapovjednika Kopnene vojske generala Mladena Kruljca.

Večernji je prethodno pisao kako je umirovljeni general Lucić obuhvaćen istragama u vojsci, odnosno kako je na popisu dvanaestak dužnosnika iz Oružanih snaga i Ministarstva obrane protiv kojih je Vojna sigurnosno-obavještajna agencija podnijela kaznene prijave.

Na istrage u vojsci danas se osvrnuo i predsjednik RH Ivo Josipović navodeći kako neki pojedinci iz sustava nisu radili dobro te su prešli granicu zakona. Dodao je i kako takve osobe nisu na razini Oružanih snaga.

Načelnik Uprave za logistiku general Josip Stojković, kojeg se također spominjalo u kontekstu istraga u vojnom vrhu, na pitanje novinara je li se prepoznao u predsjednikovim riječima novinarima je izjavio kako je "potpuno čist" te da je uvijek radio po zakonu.

Da repovi tih afera ne odmažu funkcioniranju Oružnih snaga smatra novi zapovjednik Kopnene vojske general Dragutin Repinc.

- Bilo bi puno bolje da se situacija raščisti i da mi u sustavu znamo tko je što napravio. Da se ti ljudi oslobode krivnje ili da se ta krivnja potvrdi i da nastavimo dalje - rekao je Repinc.

Komentara 26

OB
-obrisani-
00:20 03.08.2011.

Mnogi su u zatvorima, ali niti jednog levaka tamo nema.

ZO
zoki385
21:47 02.08.2011.

već vidim ovog generala u sljedećim člancima.... više po crnim kronikama i po sobama gdje su neke šipke po prozorima... a pokraj njega još 5-6 generala... da, sve to vidim već... ne moram biti Nostradamus.... :-))

DU
Deleted user
23:27 02.08.2011.

izdajnikau uhapsite i stisnite da progovori debelokožac puno toga zna,a i sam je omastio brkove i bradu učestvujuć u nečasnim radnjama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije