Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

USKOK češlja dokumentaciju u HAC-u zbog afere Vrgorac

Istražitelji su ušli u Hrvatske autoceste zbog natječaja za zapošljavanje deset blagajnika na naplatnoj postaji Vrgorac.
01. rujna 2011. u 13:55 25 komentara 11 prikaza
hac
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

USKOK-ovi istražitelji danas su ušli u Hrvatske autoceste zbog natječaja za zapošljavanje deset blagajnika u naplatnoj postaji Vrgorac, doznajemo od izvora iz HAC-a.

Državni inspektorat prije dva je dana utvrdio da je zapošljavanje u Vrgorcu bilo nezakonito jer se nije poštovao Zakon o pravima hrvatskih branitelja te je proglasio ugovore koje je uprava HAC-a sklopila sa zaposlenicima na toj postaji ništavnima.

USKOK danas češlja cjelokupnu dokumentaciju u vezi tog natječaja u uredu direktorice za pravne poslove Irene Vrkljan.

USKOK-ov ulazak u HAC i istraga o zapošljavanju u Vrgorcu tumači se time da je netko od nezadovoljnih kandidata koji nisu dobili posao, a imali su kao branitelji prednost u zapošljavanju, cijeli slučaj prijavio i tom uredu za suzbijanje organiziranog kriminala.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • NJUŠKALO:

    Samo se istražuje a nikako da netko odgovara za to i dobije otkaz.Sramotno je to da su na račun zapošljavanja branitelja uzeli mito i zaposlili neke druge ljude.Pitam se koga prave budalama i čemu onda lažni natječaj za branitelje.Zar branitelji ... prikaži još!i postoje da netko u HAC-u uzima mito na njihov račun i zapošljava svoje ljude,pravdajući se da su svi i onako lažni branitelji pa nisu nikome bitni.

  • JackZgb:

    Mislim da bi najpametnije bilo da RH izgradi jednu veliku zgradu u kojoj bi bili MUP, USKOK i HAC. Jer ... i ovako i onako MUP i USKOK su godinama stalno tamo, od jutra do mraka, kao da su to ... prikaži još! njihove kancelarije.

  • djakputnik:

    Stvarno jadno. Čačkaju po sitnišu, a velike ne diraju.