Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporan natječaj

USKOK češlja dokumentaciju u HAC-u zbog afere Vrgorac

hac
Žarko Bašić/PIXSELL
01.09.2011.
u 13:55

Istražitelji su ušli u Hrvatske autoceste zbog natječaja za zapošljavanje deset blagajnika na naplatnoj postaji Vrgorac.

USKOK-ovi istražitelji danas su ušli u Hrvatske autoceste zbog natječaja za zapošljavanje deset blagajnika u naplatnoj postaji Vrgorac, doznajemo od izvora iz HAC-a.

Državni inspektorat prije dva je dana utvrdio da je zapošljavanje u Vrgorcu bilo nezakonito jer se nije poštovao Zakon o pravima hrvatskih branitelja te je proglasio ugovore koje je uprava HAC-a sklopila sa zaposlenicima na toj postaji ništavnima.

USKOK danas češlja cjelokupnu dokumentaciju u vezi tog natječaja u uredu direktorice za pravne poslove Irene Vrkljan.

USKOK-ov ulazak u HAC i istraga o zapošljavanju u Vrgorcu tumači se time da je netko od nezadovoljnih kandidata koji nisu dobili posao, a imali su kao branitelji prednost u zapošljavanju, cijeli slučaj prijavio i tom uredu za suzbijanje organiziranog kriminala.

Komentara 25

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
14:23 01.09.2011.

Samo se istražuje a nikako da netko odgovara za to i dobije otkaz.Sramotno je to da su na račun zapošljavanja branitelja uzeli mito i zaposlili neke druge ljude.Pitam se koga prave budalama i čemu onda lažni natječaj za branitelje.Zar braniteljii postoje da netko u HAC-u uzima mito na njihov račun i zapošljava svoje ljude,pravdajući se da su svi i onako lažni branitelji pa nisu nikome bitni.

JA
JackZgb
14:24 01.09.2011.

Mislim da bi najpametnije bilo da RH izgradi jednu veliku zgradu u kojoj bi bili MUP, USKOK i HAC. Jer ... i ovako i onako MUP i USKOK su godinama stalno tamo, od jutra do mraka, kao da su to njihove kancelarije.

DJ
djakputnik
15:17 01.09.2011.

Stvarno jadno. Čačkaju po sitnišu, a velike ne diraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije