Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština UN-a

Ured predsjednika Srbije: Tadić se neće susresti s Thaçijem

kosovo (1)
AFP/Pixsell
19.09.2011.
u 10:26

Vijest o mogućem susretu u New Yorku objavio je prištinski Zeri, no uskoro je stigao demanti.

Ured predsjednika Srbije Borisa Tadića oštro je demantirao pisanje prištinskog dnevnika Zeri da je na marginama glavne skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku moguć susret Tadića i kosovskog premijera Hashima Thaçija, objavila je agencija Beta.

– Niti je bilo planirano, niti je moguće, niti će biti sastanka predsjednika Tadića s Thaçijem – rečeno je agenciji Beta u uredu predsjednika Srbije te je naglašeno kako je "prava adresa za rješavanje situacije na sjeveru Kosova dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Europske unije".

Mnogi srpski mediji preuzeli su vijest o mogućem susretu, koju je Zeri objavio pozivajući se na diplomatske izvore u Prištini.

Miran ambijent za uklanjanje barikada

– Thaçijev posjet New Yorku može pomoći postizanju sporazuma o uklanjanju barikada s prometnica na sjeveru Kosova. Ovaj sporazum moguće je postići nakon susreta s Tadićem i u nazočnosti visokih predstavnika Europske unije i SAD-a – piše Zeri.

Dnevnik je prenio poruku jednog od diplomata kako barikade treba ukloniti, ali se prvo mora osigurati miran ambijent.

– Kako bismo imali miran ambijent za uklanjanje barikada bez posljedica treba postojati sporazum između strana. Taj sporazum ima šanse biti postignut u New Yorku – piše Zeri.

Prema istim izvorima, postizanje tog sporazuma "osnovni je razlog zbog kojega je Thaçi otputovao u New York i napustio Kosovo u vrijeme visokih tenzija na sjeveru Kosova".

Komentara 202

CH
chainsaw.
16:05 19.09.2011.

19.09.2011. u 15:58h Srbenda je napisao/la: “..ali znam mnoge..” --------------------------------- ma naravno da znas.

OB
-obrisani-
16:13 19.09.2011.

Srbenda nego, stvarno, pogledaj u drugom članku pišu da je počela mobilizacija!! dali je to, novinarska \"patka\" ili ćete, opet ratovati !!???

OB
-obrisani-
13:43 19.09.2011.

A zaboravljas na RS?Kazu da nece sa Srbima hoce sa Hrvatima.....Ili opet gresim?Jedan referendum i eto njih nazad u maticu.Eto vama i Sandzak i Kosovo u zamenu.Posteno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije