Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNAD VODICA

Uoči obljetnice kornatske tragedije: Piloti Canadaira preletom odali počast poginulim vatrogascima

Stobreč: Kanaderi uzimaju vodu iz Jadranskog mora za gašenje požara u Zagori
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
28.08.2022.
u 21:02

U utorak, 30. kolovoza 15. je obljetnica kornatske tragedije u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca

U sklopu obilježavanja 15. obljetnice kornatske tragedije, piloti 855. protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva počasnim su preletom Canadaira iznad Vodica u nedjelju odali počast smrtno stradalim vatrogascima u kornatskoj tragediji.

Time su, kako se navodi u priopćenju Ministarstva obrane, iskazali svoje najdublje suosjećanje s obiteljima, prijateljima i vatrogasnim postrojbama.

U utorak, 30. kolovoza 15. je obljetnica kornatske tragedije u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca. Šestorica vatrogasaca preminula su na mjestu nesreće: Gabrijel Skočić (20) iz Vodica, Marko Stančić (17) iz Šibenika, Hrvoje Strikoman (19) iz Vodica, Dino Klarić (33) iz Šibenika, Ivan Marinović (33) iz Grebaštice, Ivica Crvelin (42) iz Tisnog, a ostali su prevezeni u Opću bolnicu Zadar.

Od sedam vatrogasaca njih šest preminulo je u bolnici: Tomislav Crvelin (23), Josip Lučić (19) i Ante Crvelin (23) iz Tisnog,  Ante Juričev Mikulin (22), Karlo Ševerdija (17) iz Vodica i Marinko Knežević (52) iz Boraje. Jedini koji je preživio tragediju na Kornatu, 30. kolovoza 2007. godine, je Frane Lučić, koji i danas nosi teške posljedice zbog zadobivenih opeklina.

>> VIDEO Putin pali plin koji je trebao biti dostavljen Europi? Sateliti snimili neobičnu aktivnost u ruskom postrojenju

Ključne riječi

Komentara 1

DO
DomagojMarić
23:35 28.08.2022.

Koliko koštaju takvi preleti i koliko pomažu poginulim vatrogascima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije