Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavica čeka ispriku države

'Kornatska tragedija ide prema zastari, nitko više neće na sud iako su u procesu protiv mene utvrđeni krivci'

27.08.2022.
u 07:56

Tog 30. kolovoza 2007. u jednom od najljepših hrvatskih nacionalnih parkova dogodila se najveća tragedija u hrvatskom vatrogastvu. Netko je morao biti kriv za to. Država je odlučila da je to Dražen Slavica. Od tog trenutka život mu je postao noćna mora jer 14 godina na sudu je dokazivao svoju nevinost, završio je i u zatvoru. Svoju nevinost je dokazao, ali i 15 godina od kornatske tragedije država i dalje nije ponudila odgovor na pitanje tko je kriv, ali nije ponudila niti ispriku Slavici... U velikom intervju bivši vatrogasni zapovjednik prisjetio se nepoznatnih i mučnih detalja svega onoga što je uslijedilo nakon tog 30 kolovoza 2007.

Komentara 8

BA
barbalovre
09:06 27.08.2022.

Tragedija su naši mediji i gamad koja ni danas nakon toliko ne da mira i spokoja poginulima i njihovim obiteljima.

KO
koraknaprijed
08:23 27.08.2022.

Tragedija za koju se je zemlja zaklela raju da se tajne nikad ne saznaju. Jadan ti je onaj koga je zadesilo.

DU
Deleted user
08:23 27.08.2022.

U javnosti se nikad nisu pojavile bitne informacije, iako je riječ o velikoj tragediji, gdje su izgubljeni i mladi životi, ipak ih treba iznijeti. Ukrcavalo se u helikopter zbog dnevnice (200 kn), akcija je bila osmišljena tek toliko, dakle iskrcano je njih dvadesetak na vrh, s brentačama 20 L, na susjednu kotu je helikopter spustio "krušku" s 800 L vode. Pa izračunajte koliko je to vode po vatrogascu, a Canadair je bio prethodno neuspješan u gašenju s po 6 m3 vode, dok nije povučen. Gore je pak odmah pala marenda - jer su i sami bili svjesni da se tu ne može ništa napraviti. Na kraju je bio i NATO na optuženičkoj klupi, da gorjela municija izbačena iz njihovog aviona...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?