Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz stručni nadzor

Uništene neeksplodirane bombe u moru pokraj Šolte

Uništena neeksplodirana minsko-eksplozivna sredstva kod Omiša (1)
Foto: VL
1/6
26.08.2013.
u 19:15

Minsko-eksplozivna sredstva pronađena su 29. srpnja u moru kod Marine i 20. kolovoza u moru pokraj Omiša

U nedjelju su uništena neeksplodirana minsko-eksplozivna sredstva, pronađena 29. srpnja u moru kod Marine i 20. kolovoza u moru kod Omiša. Do mjesta uništavanja, južno od Šolte i Drvenika Velog, transportirana su specijalnim plovilom HRM-a, uz osiguranje plovila Postaje pomorske policije i Lučke kapetanije. Mjesto uništavanja osiguravali su službenici Postaje pomorske policije, Lučke kapetanije i Hrvatske vojske, uz djelatnike hitne medicinske pomoći. 

Iz PU Splitsko-dalmatinske priopćili su kako su eksplozivna sredstva u potpunosti uništena, bez nastanka neželjenih posljedica po ljude i okolinu, što je utvrđeno i naknadnim pregledom užeg i šireg mjesta uništavanja. Uništavanje eksplozivnih sredstava obavio je tim službenika Specijalne jedinice policije Split i Odjela protueksplozijske zaštite Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije