Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
topao doček izbjeglica

Ukrajinski školarci s pljeskom dočekani u talijanskoj školi

Izbjeglice na glavnom željezničkom koldovoru u Lavovu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/6
15.03.2022.
u 18:38

Samo u prvom tjednu rata u Ukrajini više od milijun izbjeglica iz Ukrajine prešlo je granice u susjedne zemlje. Kako se situacija nastavlja razvijati, procjenjuje se da bi iz Ukrajine moglo pobjeći 4 milijuna ljudi

Dvoje ukrajinske djece dočekano je s pljeskom i ovacijama u školi u općini Pomigliano d'Arco, pri gradu Napulju u Italiji.

Video koji se brzo proširio TikTokom prikazue dvoje školaraca, djevojčicu i dječaka, kako ulaze u školu, a tamo ih dočekuju učenici i osoblje škole s gromoglasnim plijeskom dobrodošlice.

Samo u prvom tjednu rata u Ukrajini više od milijun izbjeglica iz Ukrajine prešlo je granice u susjedne zemlje. Kako se situacija nastavlja razvijati, procjenjuje se da bi iz Ukrajine moglo pobjeći 4 milijuna ljudi, piše UNIHCR.

Najviše ukrajinskih izbjeglica prebjeglo je u Poljsku, Rumunjsku i Moldoviju, a slijede Mađarska i Slovačka.

Ukrajinci stižu i u Hrvatsku, a obzirom na mogući veći val izbjeglica, Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo je letak na hravtskom i ukrajinskom jeziku s uputama i korisnim informacijama. Letakse dijeli izbjeglicama iz Ukrajine na graničnim prijelazima priliskom ulaska u Hrvatsku.

Osobe koje nemaju organizirani vlastiti smještaj, po dolasku na granični prijelaz dobit će informacije o smještaju u najbližem prihvatnom centru (Osijek, Varaždinske Toplice i Gospić). Boravak u prihvatnim centrima je kratkotrajan i ograničen, u pravilu do 48 sati. Nakon proteka tog roka bit će upućeni u trajni smještaj koji će im biti ponuđen. Oni koji imaju organizirani vlastiti smještaj, nakon što se smjeste moraju se obratiti najbližem uredu Crvenog križa, gdje će dobiti sve potrebne informacije. Svoj boravak moraju prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili postaji, piše na web stranici civilne zaštite.

VIDEO Ruski projektil može doći do Londona u pet minuta, Rusi navode da ga se ne može deaktivirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije