Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borbe na istoku zemlje

Ukrajinci tvrde da su brojni Sirijci koji se bore za Ruse mrtvi: 'Koliko god ih poslali, svi će biti ubijeni'

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.04.2022.
u 19:33

Riječ je, kako kažu ukrajinski dužnosnici o stranim borcima koji su ubijeni u regiji Luhansk na istoku Ukrajine, gdje se vode borbe u novoj ruskoj ofenzivi

Brojni Sirijci koji se bore za Rusiju u Ukrajini ubijeni su na bojnom polju, rekao je Oleksij Danilov, tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine. Podijelio je fotografije na kojima se vide tri mrtva borca ​​u vojničkim uniformama. Rekao je da se radi o stranim borcima koji su ubijeni u regiji Luhansk na istoku Ukrajine, gdje se vode borbe u novoj ruskoj ofenzivi.  Njegov pomoćnik rekao je da su to borci iz Sirije i Libije.

"Tamo ih ima puno i nastavljaju dolaziti iz cijelog svijeta", rekao je Danilov u intervjuu za Sky News.

Nije bilo moguće neovisno provjeriti tu tvrdnju, ali su dužnosnici Kremlja ranije najavili planove za regrutiranje do 16.000 "dobrovoljaca" s Bliskog istoka da se pridruže ratu u Ukrajini.

Video: Ruska elita sve više misli da je invazija katastrofalna pogreška

Upitan koliko je Sirijaca ubijeno, najviši ukrajinski sigurnosni dužnosnik je rekao: "Teško je reći. Mi ih ne brojimo. Nemamo dovoljno vremena da ih prebrojimo... Koliko god ih poslali ovamo, svi će biti ubijeni."

Danilov je rekao da je siguran da će njegova zemlja poraziti Rusiju, ali brzina pobjede ovisit će o količini oružja koje daju zapadni saveznici i o tome koliko brzo se ono šalje. Rekao je i da ukrajinska vojska ne bi bila u stanju obraniti Kijev tako uspješno kao što je to činila bez podrške zapadnog oružja

"Odupirali bismo se, ali to bi bilo jako, jako teško... U prvom periodu rata imali smo protutenkovsko oružje koje se pokazalo vrlo učinkovito. Pucali smo na mnogo tenkova i ruska oklopna vozila. Zahvaljujući učinkovitosti ovog oružja i hrabrosti naših vojnika potisnuli smo ih iz Kijevske, Černigovske i Sumske regije", dodao je.

"Sada nam je potrebno teško naoružanje, potrebna su nam oklopna vozila. Treba nam topništvo dugog dometa... Jako, jako nam je potrebno.", kazao je.

Upitan kako će se rat završiti, Danilov je rekao: "Završit će se našom pobjedom."  Danilov je također otkrio da je Boris Johnson bio prvi strani čelnik koji je pozvao predsjednik Volodimir Zelenski kada je Rusija započela svoju invaziju 24. veljače.

Upitan zašto je britanski premijer bio prva osoba kojoj je ukrajinski čelnik nazvao, rekao je: "Oni su prijatelji. Britanija je naš prijatelj."

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Ključne riječi

Komentara 13

BI
billynik
21:08 20.04.2022.

Na papiru su Ukrajinci sve pobili samo ne znam tko im zauzima gradove i razara zemlju.

PR
prajdali100
22:46 20.04.2022.

Sirijci i Libijci ! Da možda nisu bili prikladno odjeveni pa se smrzli? Još je tamo hladno.

CR
CroAx
19:52 20.04.2022.

Pravoslavni šalju muslimane na pravoslavne? Vrhunac barbarizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije