Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

Zelenski dao ponudu Rusiji vezano uz Mariupolj

Ukrainian President Volodymr Zelenskiy speaks during his nightly address, saying that the "Battle of Donbas" has begun, in Kyiv
Foto: Ukrainian Presidential Press Ser
1/3
20.04.2022.
u 18:24

Zelenski je kazao da Kijev nije ni čuo ni vidio navodni dokument koji je Rusija poslala Ukrajini vezano uz mirovne pregovore.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio je danas da je spreman pustiti ruske zarobljenike u zamjenu za sguran prolaz civila i ukrajinskih snaga iz Mariupolja. Vjeruje se da je u gradu ostalo oko 100 000 građana.

Zelenski je istaknuo da se stanje u gradu pogoršava kako se rat nastavlja, te se vjeruje da su stotine ozlijeđene i bez pristupa medicinskoj skrbi. Kazao je da se nastavlja opsada čeličane Azovstal te da on vjeruje da je tamo oko 1000 civila zajedno s preostalim ukrajinskim snagama, prenosi Sky News.

VIDEO: Stanovnici Kramatorska reagiraju na novu rusku ofenzivu u Donbasu: "Što bude, bit će, neću nigdje bježati"

Zelenski je kazao da Kijev nije ni čuo ni vidio navodni dokument koji je Rusija poslala Ukrajini vezano uz mirovne pregovore. Naime, glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov kazao je na konferenciji za medije da Moskva čeka na odgovor nakon što je predala spomenuti dokument ukrajinskoj strani.

Podsjećamo, od samog početka ruske invazije na Mariupolj, taj grad trpi žestoka granatiranja te je postao simbol ukrajinskog otpora, ali i uništenja. Mariupolj je jedan od ključnih strateških gradova. Osvajanje i preuzimanje kontrole nad njime bi bila važna prednost ruske strane.

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini.

>> VIDEO Zelenski: Dva su načina za deblokadu Mariupolja, oružana pomoć ili diplomacija

 

Komentara 49

FA
fake
20:11 20.04.2022.

Dam zvjerini minus a on automatizmom dobi uz to i jedan plus,hahahaha.

Avatar gremo20
gremo20
21:48 20.04.2022.

ukrajinski heroji, izdržite!

Avatar Le-Freak
Le-Freak
21:50 20.04.2022.

Putinovcici koji se ovdje raspisali, Rubalj kojem vas se jadnike placa vam vise nista ne vrijedi. Hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije