Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
John Kerry o letu MH17

'Ukrajinci to nisu mogli napraviti. Raketni sustav kojim je srušen avion stigao je iz Rusije'

avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
21.07.2014.
u 08:09

Kerry je rekao da SAD na temelju satelitskih snimki znaju odakle je ispaljen projektil i znaju njegovu putanju.

Američki državni tajnik John Kerry rekao je da je prilično jasno da je raketni sustav kojim je srušen malezijski zrakoplov na istoku Ukrajine stigao iz Rusije i predan separatistima.

U intervjuu za CBS Kerry je rekao da će istraga o ovom slučaju iznijeti konačne zaključke o tome kakvu je ulogu imala Rusija.

- Mi imamo puno dokaza koji ukazuju na to da je Rusija umiješana, a to za sobom povlači mnoga ozbiljna pitanja, uključujući i činjenicu da je prije nekoliko tjedana 150 vozila konvoja iz Rusije išlo na istok Ukrajine s tenkovima, topništvom, raketnim bacačima, oklopnim transporterima koji su predani separatistima, rekao je Kerry.

Kerry je rekao da SAD na temelju satelitskih snimki znaju odakle je ispaljen projektil i znaju njegovu putanju.

- Znamo i vrijeme kada je ispaljen, rekao je Kerry spomenuvši i razgovor separatista koji su presreli Ukrajinci.

- Pouzdano znamo da Ukrajinci tada nisu raspolagali takvim raketnim sustavom na tom području i u okolici pa oni nisu ni moglu srušiti zrakoplov. Dakle, trag vodi izravno prema separatistima, rekao je Kerry.

>>Sin i mama objavili posljednji selfie prije nego što će poginuti na kobnom letu MH17

>>Ukrajinci optužuju: Pobunjenici su htjeli skriti crnu kutiju, imamo dokaz

 

 

Komentara 33

XA
xaron
09:05 21.07.2014.

Kerry zna odakle je ispaljena raketa na avion i zna odakle su ispaljene granate na Gazu, samo šta ga ovo drugo ne interesira.

AP
apolon
09:47 21.07.2014.

Kerry otvoreno laže, kada govori da Ukrajinci nisu raspolagali BUK sustavom na tom području , naime osobno sam na snimkama prije mjesec dana - upravo sa Američkih portala- vidio pokretanje više baterija Ukrajinskih BUK jedinica prema ratnom području! jedinica prema ratnom području!

DR
drugastrana
09:13 21.07.2014.

A odakle je stiglo oružje pobunjenicima u Siriji?.Tamo je poginulo 100 puta više civila pa se Kerry ne uzbuđuje, kao ni na stradanja Palestinaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije