Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR U SEVASTOPOLJU

Ukrajinci: Pripremamo se za protuofenzivu. Napad na skladište goriva na Krimu je dokaz

Smoke rises following an alleged drone attack in Sevastopol
Foto: MIKHAIL RAZVOZHAEV VIA TELEGRAM/
1/3
VL
Autor
hina
30.04.2023.
u 17:25

Veliko rusko skladište goriva zapalilo se nakon napada dronom u krimskom lučkom gradu Sevastopolju u subotu ujutro. Nije bilo ozlijeđenih ni smrtno stradalih

Subotnji napad bespilotnom letjelicom na ukrajinski poluotok Krim, koji je anektirala Rusija, predstavlja pripremu za planiranu protuofenzivu, rekla je ukrajinska vojska u nedjelju. "Uništavanje neprijateljske logistike jedan je o pripremnih čimbenika za snažne akcije naših obrambenih snaga, o kojima duže vrijeme govorimo", rekla je glasnogovornica južnog zapovjedništva ukrajinske vojske Natalija Gumenjuk za televiziju u nedjelju.

Gumenjuk je dodala da je riječ o pripremi za ofenzivu velikih razmjera "koju svi čekaju". Veliko rusko skladište goriva zapalilo se nakon napada dronom u krimskom lučkom gradu Sevastopolju u subotu ujutro. Nije bilo ozlijeđenih ni smrtno stradalih, prema ruskim izvješćima, a nisu oštećene ni civilne zgrade.

>> VIDEO Veliki požar na skladištu goriva na Krimu guta sve pred sobom

Ukrajinska vojnoobavještajna služba objavila je da je uništeno deset spremnika goriva. Kijev nije preuzeo odgovornost za napad, no obavještajci su rekli da će se takve eksplozije nastaviti. Rusija više od godinu dana ratuje protiv susjedne zemlje i trenutno upravlja s otprilike 20 posto ukrajinskog teritorija, uključujući Krim, koji je anektirala 2014. Međunarodna zajednica tjednima iščekuje najavu veće ukrajinske ofenzive. Ukrajina želi, uz pomoć oružja koje su joj poslale zapadne zemlje, vratiti okupirane teritorije.

Ključne riječi

Komentara 9

SE
sedmica
19:55 30.04.2023.

RF nije nikada smisleno smatrana odgovornom za zlocine u Ceceniji, Gruziji ili Siriji. Stoviše, Rusija nije ratificirala Rimski statut iz 1998., sto znaci da Medjunarodni kazneni sud (ICC) nema nadleznost nad njom. Moskva je napustila Vijece Europe, uklonivši tako nadleznostt Europskog suda za ljudska prava nad ruskim djelovanjem. RF je stalna clanica Vijeca sigurnosti UN-a s pravom veta, sto joj omogucuje da blokira svaki pokusaj UN-a da ista zapocne bez njihovog blagoslova.Do danas Rusija zapravo nikada nije bila procesuirana za pocinjenje bilo kakvih ratnih zlocina zahvaljujuci sposobnosti Moskve da zaobilazi i manipulira postojecim medjunarodnim pravom.;To je dakle jedan od bazicnih stupova hrama zvanog 'Novi Svijet'. Periferni igraci poput Irana,Indije i Brazila(cisto ekonomski gledajuci) drze se za suknju jedne ili druge velesile.Kad dodam Kinu sa kojom ce RF podijeliti svijet u dvije interesne zone,zapitam se,u cemu je smisao svega ovoga,koja je razlika sa 'starim' svijetom? Pa ima ih nekoliko,kao prvo Eagle je prestao letiti,umjesto njega leti nebom srp i cekic. Nadalje,stara dama Europa je kulturno unistena i politicki smrvljena. USA ce predati stafetnu palicu RF i Kini i povuci se kao izmedju ww1 i ww2,Afrika ce ostati gladna a Azija ce raditi sto joj gazda Kina naredi.zivicemo u svijetu u kojem vrijedi samo jedno pravo,pravo jacega. Rusi su shvatili da te nase norme,prava,pravila mozes objesiti macku za rep,zato ih to uopce ne zanima.

Avatar Hazl113
Hazl113
18:47 30.04.2023.

Tako se to radi. Informacije, dezinformacije, krivo, točno, svaka čast. Ono što je bitno da više nitko ne zna ništa, osim Ukrainaca i još poneki. Kako mi je smiješno čitat ove proruske čedo komentare i sve više i više vidim veliki strah, trtu. Nije ni čudo, jer kada padne Putin, svi snovi o velikoj srbiji, past će u vodu na dug period. Zato istočnodrinaši udri u pisanje komentara.

DU
Deleted user
23:26 30.04.2023.

Nažalost strateška avijacije na nebu, javlja se 16 strateških bombardera koji su uzletjeli, a s njima i Geranj 2 drinovi kamikaze. Druga grupa strateških raketnih bacača usla je u zonu lansiranja veceras ce biti teska noc... Stizu razne informacije od unistenja oklopne tehnike do unistenja 2 divizije S300 P koje su stigle takodjer na prugu u Pavlograd a rijec je o cca 16 komada gdje se nalazilo i 20 tona raznog oruzja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije