Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Uhitili migranta i otkrili da je ubio pet osoba

Zapovjednik policije Unsko-sanske županije Mujo Koričić nije potvrdio identitet uhićenog, ali je istaknuo da se policija na bihaćkom području zbog migrantske krize sučeljava sa sve većim brojem kaznenih djela
28. listopada 2018. u 08:45 58 komentara 18737 prikaza
Maljevac
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ilegalni migrant kojega je uhitila policija u Bihaću osumnjičen je za sudjelovanje u ubojstvu pet osoba, potvrdio je zapovjednik policije Unsko-sanske županije Mujo Koričić u intervjuu za bihaćku Televiziju USK.

Dio migranata autobusom prevezen u prihvatni centar Bira Ministar Davor Božinović: 'Migrante na nezakonit prelazak granice nije nagovarao Hrvat, već azilant iz Iraka'

Koričić je rekao da je riječ o osobi koja je uhićena prije dva tjedna zbog drugih kaznenih djela, a dodatnim provjerama utvrđeno je kako je za njim raspisana tjeralica jer ga se tereti za ubojstvo pet ilegalnih migranata tijekom međusobnog sukoba u Makedoniji.

"Taj se čovjek nalazi ovdje", kazao je policijski zapovjednik.

Koričić nije potvrdio identitet uhićenog, ali je istaknuo da se policija na bihaćkom području zbog migrantske krize sučeljava sa sve većim brojem kaznenih djela.

U protekla četiri mjeseca policija je evidentirala 250 kaznenih djela pokušaja ubojstva, silovanja, teških krađa i provala u stambene i druge objekte, kazao je. Nakon poduzetih dodatnih mjera stanje je stabilizirano i u proteklom tjednu nije bilo niti jednog novog kaznenog djela povezanog s migrantima, dodao je Koričić.

Migranti Nasilni migranti otišli Dio migranata vraćen s granice i smješten u Bihaću

Najavio je da će nakon otvaranja novih centara za smještaj migranata na području Bihaća biti poduzete dodatne mjere kako bi se onemogućio njihov boravak na otvorenome i kontroliralo njihovo kretanje.

Cilj je zatvoriti improvizirani kamp kod nekadašnjeg učeničkog doma u naselju Borići gdje dio migranata boravi pod šatorima, rekao je policijski zapovjednik te istaknuo "Plan je da se završi zaključno s idućim tjednom", kazao je policijski zapovjednik.

Koričić tvrdi da je proteklih dana spriječen dolazak novih migranata na područje Unsko-sanske županije. U proteklih šest dana sa županijskih granica vraćeno je oko 700 migranata, rekao je.

"Ulaza u županiju do daljnjeg nema", kazao je Koričić, ali je potvrdio da su i smještajni kapaciteti u centrima u Sarajevu kamo se migrante vraća već popunjeni pa se sada otvara pitanje što će biti s onima koji uglavnom idu prema glavnom gradu BiH kada uspiju ući u tu zemlju.

Koričić drži da je to novi problem s kojim će se sada morati pozabaviti Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a jedino trajno rješenje po njemu je zatvaranje granice sa Srbijom i Crnom Gorom.

Pogledajte video s graničnog prijalaza Maljevac

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
 • Avatar Apsalar
  Apsalar:

  Ma je... nije moguće. Oni samo bježe od nasilja.

 • Avatar southman
  southman:

  Ni inženjeri nisu više kao što su bili !?

 • koki:

  Willkommen ! I am Ostoja ! A da li netko zna gdje je Pusicka i kad ce dati intervju?