Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Murat Jashari

Uhićeni napadač na Azema Vlasija priznao krivnju: 'Pucao sam zbog događaja iz 80-ih'

Azem Vlasi
Foto: screenshot/youtube
13.03.2017.
u 23:41

Kosovska policija je uhitila i Avni Luminicu, osumnjičenog kao pomagača Murata Jasharija u napadu na Azema Vlasija

Prištinskog odvjetnika Azema Vlasija hicima iz vatrenog oružja ranio je u ponedjeljak ujutro Murat Jashari, koji je uhićen i priznao je krivnju, ustvrdivši kako je pucao zbog "događaja iz 80-ih" godina prošlog stoljeća, izvijestili su u ponedjeljak navečer prištinski i beogradski mediji.  

Murat Jashari, brat bivšeg lokalnog zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ismeta Jasharija, poznatog i po ratnom nadimku Komandant Kumanovo, poručio je, kako prenose prištinski mediji, da bi pucao i na kosovskog premijera Isu Mustafu i predsjednika Kosova Hashima Thacija, prenosi večeras RTS, pozivajući se na prištinske medije.

Kosovska policija je uhitila i Avni Luminicu, osumnjičenog kao pomagača Murata Jasharija u napadu na Azema Vlasija.

Prethodno je glasnogovornik kosovske policije Baki Keljani objavio da su uhićene dvije osobe, osumnjičene da su pucale u  Azema Vlasija, uz objašnjenje da je  "napad vjerojatno bio planiran".

Vlasi, koji je u ponedjeljak oko osam sati ranjen iz vatrenog oružja u Prištini, nije u životnoj opasnosti, a medijima je izjavio kako ga je ranio "naručeni atentator", ali da ne želi nagađati o motivima napada.

Azem Vlasi bio je u doba SFRJ predsjednik tadašnjeg Saveza socijalističke omladine Jugoslavije, te predsjednik Saveza komunista Kosova do jeseni 1988. godine, kada dolazi u sukob s tadašnjim vodstvom Srbije, na čelu sa Slobodanom Miloševićem.

Vlasi se suprotstavio ustavnim i političkim promjenama koje je Milošević najavljivao, koje su predviđale da Kosovu oduzmu visoki stupanj autonomije po Ustavu SFRJ od 1974. godine.

>> Rusija je uoči izbora željela ubiti Milu Đukanovića

>> 'Svom sam atentatoru sve oprostio, a potom sam ga vjenčao'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije