Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ugostitelji nakon prvog dana otvaranja: Imali smo 5 posto prometa u odnosu na isti dan prošle godine

Trener u fitness centru Ivan Vukas rekao je da je odaziv u teretanama u ponedjeljak bio dobar, ali ističe da će trebati vremena da se daju ozbiljnije usporedbe. Naglasio je kako su se i prije držali propisanih mjera
16. veljače 2021. u 08:19 6 komentara 890 prikaza
Zagreb: Bez velikih gužvi ispred kafića nakon ublažavanja mjera
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ugostitelj Dražen Biljan je rekao da je ublažavanjem mjera konačno ispravljena nepravda prema ugostitelja. U ponedjeljak je, otkrio je Biljan, oko trećina zagrebačkih ugostitelja otvorilo svoje kafiće.  - Pravi podatak će biti kad Porezna uprava iznese izvještaj na tjednoj bazi koliko je uređaja pokrenuto - kazao je ugostitelj u emisiji U mreži Prvog HRT-a.

Zagreb: Miroslav Ćiro Blažević na kavi u centru grada BRANI ALEMKU Ćiro: 'Ma ja sam u Srbiji uzeo ono cjepivo što su Rusi smućkali da sličim na Putina'

Biljan je rekao da su u hrvatskom gospodarstvu konstantni primjeri neujednačenih kriterija što je frustrirajuće za ugostitelje.

- Ispravljanje nepravde nastupilo je nakon 100 dana, primat u kavi za van uzele su druge djelatnosti. Našem sektoru nametnut je i trgovački dio poslovanja, naša primarna zadaća je ugostiti građane u našim objektima. Mi tu stvarno nemamo matematičke računice, rekao je Biljan. - Postotak prometa je do 5 posto u odnosu na 15. veljače prošle godine, to je poražavajući podatak, dodao je.

Trener u fitness centru Ivan Vukas rekao je da je odaziv u teretanama u ponedjeljak bio dobar, ali ističe da će trebati vremena da se daju ozbiljnije usporedbe. Naglasio je kako su se i prije držali propisanih mjera.

Državni tajnik ministarstva rada Dragan Jelić rekao je da je blago popuštanje dobar put. 

Otvaranje kafića u Zagrebu Rijetki otvorili vrata nakon popuštanja VIDEO Kafići u Zagrebu otvorili vrata: Promet nije nešto. Bez otvorenih terasa potpuno smo nekonkurentni

- Ako budu dalje padali brojevi, znači da smo epidemiju uspjeli zadržati u normalnim uvjetima. Nismo očekivali da će netko tko otvori 15. veljače odmah moći zaraditi za plaće svojih konobara ili trenera, zato vladine mjere ostaju nepromijenjene i za veljaču, bez obzira koliko zarade otvaranjem. Ministar Marić je rekao da obročne fiksne mjere za veljaču ostaju nepromijenjene, svi koji su zatvoreni i imaju pad veći od 60 posto, moći će ih dobiti, poručio je Jelić.

Prvi dan olabavljenih mjera Kladioničari zadovoljni, među ugostiteljima rijetki otvorili lokale

- Mi smo ušli u 12. mjesec u otežanom poslovanju. Barovi su zatvoreni pet mjeseci, važno je da mjere ostanu na snazi dok ne prodišemo, poručio je Biljan  dodajući da su u novu godinu ušli s više od 1100 zatvorenih objekata.

- To je frustrirajuća informacija, na ovaj način se ne može preživjeti. Više od od 40 posti tvrtki čija je domicilna djelatnost ugostiteljska je u blokadi. Unazad 100 dana više od 600 kolega je ušlo u blokadu, dodao je Biljan.

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • mladen.pusic.7:

    Samo vi slušajte ove iz stozera,daleko cemo dogurati..odjednom im je stalo do naroda kao i svih ovih godina..mislite da su se promjenili?..hahaha

  • stefj:

    Ideja birtije je sjesti i popiti kavu, a ne uzeti kavu i odnijeti je negdje drugdje. Nije niti bilo za očekivati neki bum prometa... Ljudi danas kupe kavu, stoje negdje i popiju je, a za tako nešto im ne treba ... prikaži još! birc, dovoljan je kiosk ili pumpa... Bit će "veselo" preko pola birtija će propasti i ostaviti dugove, a ovo veselje malograđana ovdje samo pokazuje koliko jal, zavist i mržnja prevladavaju u društvu... To i pojašnjava strategije raznih stranaka koje na tome temelje svoje programe, kao i plodno tlo kojim istok utječe na društvo ovdje...

  • karlodrago:

    Ugostitelje ne žalim jer su to najveći parajlije i stalno kukaju a kada bi ih se detaljno protreslo curila bi im lova na sve strane.