Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljstvo

Ugostitelji nakon prvog dana otvaranja: Imali smo 5 posto prometa u odnosu na isti dan prošle godine

Zagreb: Bez velikih gužvi ispred kafića nakon ublažavanja mjera
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
16.02.2021.
u 08:19

Trener u fitness centru Ivan Vukas rekao je da je odaziv u teretanama u ponedjeljak bio dobar, ali ističe da će trebati vremena da se daju ozbiljnije usporedbe. Naglasio je kako su se i prije držali propisanih mjera

Ugostitelj Dražen Biljan je rekao da je ublažavanjem mjera konačno ispravljena nepravda prema ugostitelja. U ponedjeljak je, otkrio je Biljan, oko trećina zagrebačkih ugostitelja otvorilo svoje kafiće.  - Pravi podatak će biti kad Porezna uprava iznese izvještaj na tjednoj bazi koliko je uređaja pokrenuto - kazao je ugostitelj u emisiji U mreži Prvog HRT-a.

Biljan je rekao da su u hrvatskom gospodarstvu konstantni primjeri neujednačenih kriterija što je frustrirajuće za ugostitelje.

- Ispravljanje nepravde nastupilo je nakon 100 dana, primat u kavi za van uzele su druge djelatnosti. Našem sektoru nametnut je i trgovački dio poslovanja, naša primarna zadaća je ugostiti građane u našim objektima. Mi tu stvarno nemamo matematičke računice, rekao je Biljan. - Postotak prometa je do 5 posto u odnosu na 15. veljače prošle godine, to je poražavajući podatak, dodao je.

Trener u fitness centru Ivan Vukas rekao je da je odaziv u teretanama u ponedjeljak bio dobar, ali ističe da će trebati vremena da se daju ozbiljnije usporedbe. Naglasio je kako su se i prije držali propisanih mjera.

Državni tajnik ministarstva rada Dragan Jelić rekao je da je blago popuštanje dobar put. 

- Ako budu dalje padali brojevi, znači da smo epidemiju uspjeli zadržati u normalnim uvjetima. Nismo očekivali da će netko tko otvori 15. veljače odmah moći zaraditi za plaće svojih konobara ili trenera, zato vladine mjere ostaju nepromijenjene i za veljaču, bez obzira koliko zarade otvaranjem. Ministar Marić je rekao da obročne fiksne mjere za veljaču ostaju nepromijenjene, svi koji su zatvoreni i imaju pad veći od 60 posto, moći će ih dobiti, poručio je Jelić.

- Mi smo ušli u 12. mjesec u otežanom poslovanju. Barovi su zatvoreni pet mjeseci, važno je da mjere ostanu na snazi dok ne prodišemo, poručio je Biljan  dodajući da su u novu godinu ušli s više od 1100 zatvorenih objekata.

- To je frustrirajuća informacija, na ovaj način se ne može preživjeti. Više od od 40 posti tvrtki čija je domicilna djelatnost ugostiteljska je u blokadi. Unazad 100 dana više od 600 kolega je ušlo u blokadu, dodao je Biljan.

Ključne riječi

Komentara 6

MP
mladen.pusic.7
19:15 16.02.2021.

Samo vi slušajte ove iz stozera,daleko cemo dogurati..odjednom im je stalo do naroda kao i svih ovih godina..mislite da su se promjenili?..hahaha

ST
stefj
08:44 16.02.2021.

Ideja birtije je sjesti i popiti kavu, a ne uzeti kavu i odnijeti je negdje drugdje. Nije niti bilo za očekivati neki bum prometa... Ljudi danas kupe kavu, stoje negdje i popiju je, a za tako nešto im ne treba birc, dovoljan je kiosk ili pumpa... Bit će "veselo" preko pola birtija će propasti i ostaviti dugove, a ovo veselje malograđana ovdje samo pokazuje koliko jal, zavist i mržnja prevladavaju u društvu... To i pojašnjava strategije raznih stranaka koje na tome temelje svoje programe, kao i plodno tlo kojim istok utječe na društvo ovdje...

KA
karlodrago
08:37 16.02.2021.

Ugostitelje ne žalim jer su to najveći parajlije i stalno kukaju a kada bi ih se detaljno protreslo curila bi im lova na sve strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije