Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Mala zemlja s velikim porezima'

Ugostitelj objavio koje sve poreze plaća državi. I to sve na neobičan način...

porez
Foto: Facebook
11.06.2019.
u 15:45

PDV 25%, porez na potrošnju 3%, porez na dohodak 36%, doprinos za mirovinsko 15%, doprinos za zdravstveno 16,5%, doprinos za Regos 5%, naveo je ugostitelj poreze koje mora platiti državi

Da su ugostitelji nezadovoljni količinom nameta koje moraju plaćati državi već je poznato, a jedan je ugostitelj odlučio to otkriti i gostima svoga restorana.

U Facebook grupi Protiv poreza osvanula je, naime, fotografija jednog jelovnika iz hrvatskog restorana, a koji na prvoj stranici osim pozdrava na četiri jezika, sadrži i popis poreza koje ugostitelji plaćaju državi.

– PDV i porez na potrošnju uračunat je u cijenu! PDV 25%, porez na potrošnju 3%, porez na dohodak 36%, doprinos za mirovinsko 15%, doprinos za zdravstveno 16,5%, doprinos za Regos 5% – stoji na jelovniku koji je vlasnik zaključio:

– Dragi gosti, svi porezi su uračunati u cijelu. Hrvatska puna života. Mala zemlja s velikim porezima.

Ključne riječi

Komentara 24

JE
Jednakost
16:44 11.06.2019.

Da,....i marza od 300%

Avatar Point_of_view
Point_of_view
16:24 11.06.2019.

Pdv plaća gost, ne plaća on. U Njemčkoj ima još opterećenje za doprinose za nezaposlene i osiguranje za njegu. Tako da su um izdatci veći, nego ovome ovdje navedenom. Osim toga, interesira me kolika mu je brutto plaća, ako plaća porez od 36%.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
18:11 11.06.2019.

A oni ugostitelji koji ne fiskaliziraju račune gdje će oni obavijestiti klijente da novac koji gosti ostave za državu stavljaju u svoj džep...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije