Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ugostitelj objavio koje sve poreze plaća državi. I to sve na neobičan način...

PDV 25%, porez na potrošnju 3%, porez na dohodak 36%, doprinos za mirovinsko 15%, doprinos za zdravstveno 16,5%, doprinos za Regos 5%, naveo je ugostitelj poreze koje mora platiti državi
11. lipnja 2019. u 15:45 24 komentara 8825 prikaza
porez
Foto: Facebook

Da su ugostitelji nezadovoljni količinom nameta koje moraju plaćati državi već je poznato, a jedan je ugostitelj odlučio to otkriti i gostima svoga restorana.

Gladne oči Font kojim je napisan jelovnik u restoranu natjerat će vas da mislite kako je hrana - zdravija

U Facebook grupi Protiv poreza osvanula je, naime, fotografija jednog jelovnika iz hrvatskog restorana, a koji na prvoj stranici osim pozdrava na četiri jezika, sadrži i popis poreza koje ugostitelji plaćaju državi.

– PDV i porez na potrošnju uračunat je u cijenu! PDV 25%, porez na potrošnju 3%, porez na dohodak 36%, doprinos za mirovinsko 15%, doprinos za zdravstveno 16,5%, doprinos za Regos 5% – stoji na jelovniku koji je vlasnik zaključio:

– Dragi gosti, svi porezi su uračunati u cijelu. Hrvatska puna života. Mala zemlja s velikim porezima.

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • Jednakost:

  Da,....i marza od 300%

 • Avatar Point_of_view
  Point_of_view:

  Pdv plaća gost, ne plaća on. U Njemčkoj ima još opterećenje za doprinose za nezaposlene i osiguranje za njegu. Tako da su um izdatci veći, nego ovome ovdje navedenom. Osim toga, interesira me kolika mu je brutto plaća, ako plaća porez od 36%.

 • Avatar neidemdalje
  neidemdalje:

  A oni ugostitelji koji ne fiskaliziraju račune gdje će oni obavijestiti klijente da novac koji gosti ostave za državu stavljaju u svoj džep...