Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Udruga Zviždač pred stečajem zbog 23.000 kuna duga

U opisu cilja i djelatnosti udruge Zviždač navodi se direktna zaštita ljudi, radnih i ostalih prava s posebnom pažnjom za zaštitu žrtava korupcije i svih ugroženih pojedinaca koji u svojim sredinama ukažu na kriminal, korupciju i nepoštivanje zakonitosti i to slanjem upita, prijedloga i zahtjeva u predmetima kršenja ljudskih, radnih i ostalih prava
10. svibnja 2018. u 12:35 1 komentara 625 prikaza
Vesna Balenović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Trgovački sud u Bjelovaru objavio je oglas kojim se u skraćenom stečajnom postupku pozivaju vjerovnici Zviždača, udruge kojoj je na čelu Vesna Balenović, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad tom udrugom s utvrđenih 23.633 kuna duga.

Tribunj TRIBUNJ 'Tvrtka Falcon Pelegrin dala je financijski najbolju ponudu'

Sudskim oglasom pozivaju se i zastupnici Zviždača da u roku od 15 dana podnesu popis imovine i obveza, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnik Zviždača u zakonski predviđenim rokovima, sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Udruga Zviždač sa sjedištem na zagrebačkom Pantovčaku osnovana je u ožujku 2008. i upisana u Registar udruga u travnju te godine. Kao osoba ovlaštena za zastupanje navodi se Vesna Balenović kojoj je mandat, prema upisu u registru, trajao do ožujka 2018.

U opisu cilja i djelatnosti udruge Zviždač navodi se direktna zaštita ljudi, radnih i ostalih prava s posebnom pažnjom za zaštitu žrtava korupcije i svih ugroženih pojedinaca koji u svojim sredinama ukažu na kriminal, korupciju i nepoštivanje zakonitosti i to slanjem upita, prijedloga i zahtjeva u predmetima kršenja ljudskih, radnih i ostalih prava.

Osim toga, ističe se i suradnja s nadležnim državnim tijelima i institucijama i prikupljanje podataka o konkretnim slučajevima korupcije i njezinog suzbijanja te besplatna pravna pomoć žrtvama korupcije i svim pojedincima kojima se krše ljudska, radna i druga prava, jer su svojim sredinama ukazali na kriminal, korupciju i nepoštivanje zakonitosti.

Osim na ukazivanja na potencijalnu korupciju u mnogim slučajevima počevši od one u Ini, predsjednica Zviždača Vesna Balenović bila je poznata kao i povjerenica za zviždače predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja ju je 2015. razriješila dužnosti  nakon potvrđene informacije kako je 2011. upravo Ina njezinoj udruzi uplatila donaciju od 500.000 kuna.

Tribunj Zdravko Petrović: 'Skandalozno ponašanje stečajnog upravitelja PZ Tribunj' Ante Ramljak ramljak otkrio 'U dramatičnim trenucima uoči Uskrsa Todorić je došao i molio tri stvari' Tomislav Horvatinčić Posrnula tvrtka Prodano tridesetak oranica propale Horvatinčićeve tvrtke kod Hoto vila
Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
  • ObrenM:

    Vladi je"problem"pomoci udrugu sa par desetaka kuna.Problema nema u financiranju LGB- te populacije,pupavcevih tiskovnih bljuvotina i t.d.Zvizdaci bi trebali tuziti ovu vladu"svemocnoj"umjetnoj pokvarenoj tvorevini EU.