Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Bukovica

Udruga žena "Hrvatsko srce" uredila Zavičajni muzej

spomen
Dragutin Šantoši
11.10.2010.
u 19:54

U nekoliko prostorija starog župnog dvora u crkvenom dvorištu u Novoj Bukovici vrijedne žene opremile su spavaću sobu i dnevnu sobu, kupatilo…

Na putu Hrvatske u Europu željeli smo i mi dati svoj doprinos, a kako je put – život, odlučili smo, u spomen na našega pokojnog župnika Alojzija Staneka, urediti Zavičajni muzej koji svjedoči o njegovu životu i služenju Bogu. Više od 50 godina župnik Stanek služio je u našoj župi i činio dobro mnogim župljanima. Mi smo mali narod, pa ovakvo svjedočenje ima poseban značaj jer će kroz vjerodostojne predmete kojima se služio naš župnik Stanek, kroz dokumente i fotografije zorno pokazati kulturnu baštinu ovoga kraja, kaže predsjednica Slavica Čižmar.

U nekoliko prostorija starog župnog dvora u crkvenom dvorištu u Novoj Bukovici vrijedne žene opremile su spavaću sobu i dnevnu sobu, kupatilo… s namještajem starim 50-ak godina, s brojnim osobnim predmetima župnika Staneka. Izloženi su i stari harmonij, vezeni ručnici, a uređena je i župna knjižnica koja je jedna od najstarijih u biskupiji.

- I kada je odlazio u mirovinu poručio je Novobukovčanima:

- Nikada vas neću zaboraviti, Bukovica mi je u srcu. Župnik Stanek molio je s nama, radio u poljoprivredi, a naročito je volio pisca Izidora Poljaka čije nam je riječi često citirao, izjavila je predsjednica Čižmar koja je kroz novouređeni Zavičajni muzej provela i Zorana Milanovića, predsjednika SDPH kada je prošlog vikenda boravio u Novoj Bukovici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije