Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbrinjavanje

Udruga '9 života' otvorila telefon za pomoć napuštenim životinjama

mačka
Marko Prpić/Pixsell
31.08.2013.
u 13:25

Članovi i volonteri ove osječke udruge, ističu kako, istovremeno surađuju i s nekoliko veterinarskih stanica s područja Osijeka i Baranje

Za oko 70 napuštenih mačaka i desetak pasa u Osijeku skrbi se Udruga \'9 života\'. Kako nemaju sklonište za životinje o kojima se brinu, nego se one nalaze u domovima kod njihovih članova - volontera, otvorili su donatorski telefon 060 890 899.

- Borimo se na sve moguće načine, organiziramo humanitarne štandove s ciljem prikupljanja priloga odnosno donacija građana kako bismo podmirili sve troškove. Financiramo se isključivo putem donacija, pa zato nemamo dovoljno novca za sve što je potrebno životinjama poput veterinarskih troškova, lijekova, hrane, higijenskih potrepštinada bismo se mogli na kvalitetan način brinuti o njima - napominje Marina Hunjadi, predsjednica Udruge \'9 života\'.

Članovi i volonteri ove osječke udruge, ističu kako, istovremeno surađuju i s nekoliko veterinarskih stanica s područja Osijeka i Baranje. Cilj im je spriječiti zlostavljanje i nehumano postupanje prema životinjama, ali i podići opću svijest građana te upoznati javnost sa Zakonom o zaštiti životinja, sterilizaciji, udomljavanju te zdravstvenoj zaštiti. - Želimo svojim radom utjecati na humani odnos čovjeka prema životinjama, ali i da ih vole i pomažu im - poručuje predsjednica.

>> Umjesto na ulici, kućnog ljubimca može se ostaviti u hotelu ili dadilji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije