Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal

Učiteljica katoličke škole zatrudnjela, pa dobila otkaz jer je odbila napraviti pobačaj

Foto: Getty Images
1/3
16.09.2019.
u 17:15

Trudnoća nije problem. Blud je - kratko je objasnio otac Cisetti, ali odvjetnik učiteljice navodi kako se ovdje radi o očitoj povredi  Zakona o pobačaju iz Missourija koji štiti žene od otpuštanja zbog odbijanja pobačaja.

Katolička škola St. Therese u gradu Kansas City u Missouriju našla se u 'teškoj' situaciji kada je jedna od učiteljica zatrudnjela. Naime, dotična Michelle Bolen koja je u školi predavala 15 godina dobila je otkaz zato što je začela izvan bračne zajednice.  Danas pak učiteljica tvrdi kako vjeruje da je otkaz dobila iz drugih razloga. Navodi i kako su je nakon priznanja da je trudna, kolege pratile svaki njen korak kao bi mogli napisati novi razlog za otkaz i 'zamaskirati' otkaz radi trudnoće.

Iako je njenu odluku da zadrži trudnoću ravnatelj škole otac Joseph Cisetti inicijalno pohvalio, svoje je mišljenje promijenio nakon nekoliko dana kada je saznao da Bolen nije u braku. Samim time Cisetti je shvatio da će doći do 'skandala' jer je učiteljica 'bludničila', a to se krši s katoličkim naukom, piše Metro.

- Trudnoća nije problem. Blud je - kratko je objasnio otac Cisetti, ali odvjetnik učiteljice navodi kako se ovdje radi o očitoj povredi  Zakona o pobačaju iz Missourija koji štiti žene od otpuštanja zbog odbijanja pobačaja.

S druge strane pravnici biskupije Svete Terezije ističu kako u ugovoru o radu jasno stoji kako se učiteljica mora ponašati na način koji ne proturječi doktrinarnim i moralnim učenjima Katoličke crkve'.

Ubrzo se školom proširila i priča kako Bolen svoje dužnosti ne izvršava ni u školi te da svoje učenike često ostavlja bez nadzora. Navodno postoji i video koji to dokazuje.

Suđenje je u tijeku.

 

 

Komentara 3

DU
Deleted user
19:11 16.09.2019.

novinar je zlonamjerno zaboravio napisati da je to u Americi... a učiteljice su ionako laici, ne veže ih nikakav jači zavjet..... i smiju se udavati, naravno..

KO
Kora
19:38 16.09.2019.

Što li će biti dalje? O, ima li barem zaručnika? Ili će se naći da je začela s nekim učenikom, što bi bilo vrlo nezgodno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije