Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u Nazorovoj

Ubojicu su prijavljivali policiji, ali oni su samo rekli: Ma, ne brinite se

Turudić je u Burića ispalio šest hitaca iz pištolja
Foto: Goran Stanzl/Patrik Macek/PIXSELL
1/5
18.11.2016.
u 20:00

Dok su u policiji šest dana slagali mozaik ubojstva, Vlado Turudić živio je svoj život u Zaprešiću kao da se ništa nije dogodilo

– Bok, znate jesu možda stigli računi za grijanje – upitao je Vlado Turudić (54) susjedu iz zgrade u Zaprešiću u kojoj živi više od 30 godina samo dan prije nego što je uhićen zbog ubojstva nemoćnog starca Đorđije Burića (86). Burić je s čak šest hitaca iz pištolja smaknut prošlog četvrtka u svom stanu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici, što je sve susjede iznenadilo jer je 86-godišnjak živio sam te nije imao veliku ušteđevinu koja bi eventualno privukla lopove.

Duge cijevi u Zaprešiću

Dok su policajci šest dana slagali mozaik ubojstva koji ih je naposljetku doveo do Turudića, taj umirovljeni radnik Ine živio je svoj život u Zaprešiću kao da se ništa nije dogodilo. Šetao se po četvrti, igrao šah sa susjedima u obližnjem parku te objavljivao statuse na svom Facebook-profilu, zbog čega oni koji ga poznaju nijednog trenutka nisu posumnjali da bi on mogao stajati iza ubojstva.

Motiv koji ga je natjerao na ubojstvo još je nevjerojatniji – ubijeni Burić navodno je Turudićevoj supruzi, koja mu je povremeno čistila stan, obećao da će zaposliti njihova sina u tvrtki svog sina. Kada se to nije dogodilo, Vlado Turudić uzeo je pištolj koji je navodno posjedovao još iz rata te se zaputio u Nazorovu u kojoj je smaknuo Burića. Iako je sve odradio “spretno i bez svjedoka”, na jedno nije računao. Sa sobom je imao mobitel, a istražitelji su telekomunikacijskim vještačenjem otkrili da je u vrijeme ubojstva Burićev mobitel bio u Nazorovoj. Obruč oko ubojice polako se počeo stezati, a sve je kulminiralo u srijedu.

– Ujutro se pred našom zgradom u Zaprešiću pojavio samo jedan policijski auto. Malo kasnije okolo smo po kvartu vidjeli i “duge cijevi”, a kasnije se pred zgradom pojavila mala četa policajaca. Osim Turudićeva stana na prvom katu pretražili su i sve garaže, stubište... – prepričavaju nam Turudićevi susjedi od kojih nas je nekoliko zamolilo za anonimnost riječima: “Nemojte napisati da ste razgovarali s nama da nas ne ubije kad izađe”.

Govore i kako je Turudić i ranije u susjedstvu bio poznat po agresivnim ispadima.

Imao je teško djetinjstvo

– Nekog starijeg čovjeka koji je sjeo pokraj njegove supruge na klupu prije nekoliko je godina išamarao i bacio ga u kontejner. Isto je tako susjeda koji je prolazio pokraj njega iscipelario jer je ovaj nešto mrmljao, a Vladi se učinilo da ga je opsovao, i tu je nastao problem. Prije manje od dva mjeseca starijeg je čovjeka koji je imao problema s kralježnicom bacio na pod zbog nekog komentara o šahu – komentiraju susjedi, koji su redom iz straha željeli ostati anonimni, ponašanje Vlade Turudića. Napominju da je taj bivši sudionik Domovinskog rata imao izuzetno “kratak fitilj”, a žrtve su mu bili ili stariji ili još maloljetna djeca.

– Cijela njegova obitelj, dakle supruga i sin s posebnim potrebama, nije se previše družila s drugima, držali su se za sebe. Zbog njegovih ispada u zgradi smo nekoliko puta zvali policiju, ali rekli su nam da “se ne brinemo” – kazuju nam stanari koji ubojicu poznaju već dugi niz godina. Dodaju kako je Turudić imao jako teško djetinjstvo,  ponajprije zbog roditelja koji su ga znali maltretirati, kao i da je još praktički kao klinac otišao u rat, nakon čega više nikada nije bio "sasvim svoj".

>> Dobila 10 godina za ubojstvo supruga: Bolje bi bilo da ste mi odmah izrekli smrtnu presudu

Komentara 26

GM
Gjuro-Mrki
21:01 18.11.2016.

tko ga je umirovil,kadi je umirovljen,ta ubojica ima samo 54 godine.

Avatar maxist
maxist
20:47 18.11.2016.

Po tisućiti puta u ovoj Hr pravno-sustavnoj situaciji -"moglo se spriječiti da se reagiralo na vrijeme i po pravilima struke".......

MA
markonvk
22:21 18.11.2016.

Dozvole za oruzje izdaje Drzava. . Dozvola za drzanje oruzje ukljucuje i medincinski test.. Dakle Drzava je sukrivac za zloupotrebu ukoliko je osoba imala ili ima npr PTSP. Tuzite drzavu. Valjda samo u hrvatskoj psihicčki bolesnici posjeduju uredno dozvolu zalu za oruzje i oruzje. Pa bilo ono sa posvetom Šuška..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije