Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susjedi čuli pucnjeve

Pronašli ubojicu iz Nazorove: Umirovljenika ubio jer mu nije zaposlio sina

vlado turudić
17.11.2016.
u 22:01

Ubojica Vlado Turudić (54) bivši je član A-HSP-a, a Đorđija Burić smaknuo je hicima iz pištolja

Mirovinu je zaradio u Končaru. "Jedini grijeh" mu je bio što je krive stvari obećao krivom čovjeku. Đorđije Burić, umirovljenik iz Nazorove ulice, ubijen je hicima iz pištolja prošli četvrtak, 10. studenog, u svom domu. 

Susjedi su bili šokirani zločinom. Svi su se pitali tko bi mogao tako nešto učiniti mirnom umirovljeniku.

Ubojica je, prema mozaiku koji su složili istražitelji, Vlado Turudić (54) iz Zaprešića. Razlog zločina je u neku ruku bizaran. Vlado Turudić navodno je Buriću zamjerao jer nije, kako je obećao, zaposlio njegova sina. Sina od tridesetak godina s posebnim potrebama.

Burić je navodno rekao supruzi Vlade Turudić da bi njihov sin mogao dobiti posao u firmi koju vodi mlađi Burić. No, ti planovi pali su u vodu. Vlado Turudić, inače bivši član Autohtone Hrvatske strane prava, nije mogao izdržati činjenicu da opet nije uspio zaposliti sina kojeg je cijeli život mukotrpno odgajao i za kojeg je sve dao.

Svoje probleme odlučio je iskaliti na nedužnom umirovljeniku koji nije održao svoju riječ. Navodno je sve priznao istražiteljima kada su ga pritisnuli s dokazima koje su imali protiv njega. Veza između Burića i Vlade T. je da je Vladina supruga povremeno čistila Burićev stan. Tako su se upoznali. Burić inače nije imao neprijatelja, ni s kim nije bio u svađi. Zadnjih godinu dana živio je sam. Supruga mu je preminula.

Susjedi u vrijeme zločina nisu ništa vidjeli. Čuli su prigušene udarce oko 17.30 sati te su mislili da je nekome pao ormar ili nešto slično. No, to je bio zvuk hitaca koje je Vlado T. ispaljivao u nemoćnog starca.

A tko je Vlado Turudić? Vlado Turudić, kako je sam napisao na Facebooku, bivši je član A-HSP-a. 14. listopada napisao je: Više nisam A-HSP-a. Ja sam desničar po uvjerenju. I to mi nitko ne može izbiti iz mentalnog sklopa. Nažalost, desnica nam je u banani. Jer su se vođe tih desnih stranaka borile samo za svoje fotelje i za sve ono što ide uz njih, stoji u njegovu postu na Facebooku.

Spominje SOA-u koja ga prati i locira preko mobitela, očito, u svom svijetu, bijesan na sve oblike vlasti. Čak je preko poruka na fejsu pozvao u nekoliko navrata istražitelje da dođu kod njega i pretresu mu stan kako bi našli oružje.

Nažalost za Đorđija Burića, nitko nije na vrijeme reagirao. Policija je večeras tek kratko priopćila kako je provela istraživanje nad 54-godišnjakom zbog ubojstva te da će protiv njega podnijeti prijavu zbog teškog ubojstva.

> > Ubojstvo u Nazorovoj, ubojica na slobodi! 'Čula se buka, odjeknulo je četiri puta. Zatim je uslijedila stanka, i onda opet dva hica'

Ključne riječi

Komentara 32

VI
VisAVis2
23:46 17.11.2016.

Zbog čega se inzistira na ubojičinim političkim opredjeljenjima! Npr, zar je ubojica Afrić više kriv, što je kao bivši partizan, ubio svoju suprugu pedesetih! Eto pa takvu logiku nameće ova uređivačka politika! Po toj logici, koja se planski nameće hrvatskom narodu, tito i dubajić su malo i ništa krivi čak i kao masovni, serijski ubojice i sadisti, samo stoga jer su bili uvjereni da se izživljavaju samo nad hrvatima koji su po logici i prezentaciji medija, svi i zaslužili sudbinu koja ih je nakon II sv rata snašla, bez obzira na dob i spol, a kako se presumptivno radilo o desničarima, takav tretman i u XXI st zaslužuju i današnji "desničari", odnosno ovdje aktualni okrivljenik za ovo teško kazneno djelo ...

ČE
četvrti
07:26 18.11.2016.

Osobna imena i prezimena se u hrvatstkom jeziku dekliniraju. Dakle, nije Đorđija Burić, nego Đorđija Burića. Sve češće su ovakve greške u VL. Kao da vam je svestrani Branimir Pofuk postao i lektor.

Avatar Anemični guzonja
Anemični guzonja
05:00 18.11.2016.

Nije on desničar. On je umobolnik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije