Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđeno da ju je maltretirao

Dobila 10 godina za ubojstvo supruga: Bolje bi bilo da ste mi odmah izrekli smrtnu presudu

ubojstvo
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
17.11.2016.
u 17:30

Odvjetnik Karmen Matana Đorđević najavio je odmah kako će se žaliti na presudu Županijskog suda

Karmen Matana Đorđević (23) osuđena je jučer na 10 godina zatvora zbog ubojstva muža Saše (35). 
Time je nepravomoćno potvrđena optužnica, ali sud je potvrdio i njezine navode da ju je suprug maltretirao. Karmen je tom prilikom potiho rekla: – Bolje bi bilo da ste mi odmah izrekli smrtnu presudu, piše 24 sata.

Karmen se, naime, 7. svibnja oko 1.00 sat ujutro posvađala sa Sašom u zajedničkom stanu u Pločama. Žustro su se svađali i prepirali te su se počeli i naguravati. Žena se u cijelom kaosu uspjela domoći kuhinjskog noža dugog oko 20 centimetara i zarila ga mužu u prsa. Iako se neko vrijeme borio za život, Saša je ubrzo preminuo.

Uvjereni da ju je maltretirao

Sudsko vijeće je u obrazlaganju presude reklo kako su potpuno uvjereni da je Saša maltretirao Karmen tijekom nekoliko mjeseci. Pročitali su kako ju je u naguravanju stisnuo uz dio namještaja te joj tako prijetio. Unatoč tome, smatraju da ga nije ubila u afektu niti da je prekoračila nužnu obranu. Dodali su da muž nije bio veći od nje te da nije morala posegnuti za nožem. Unatoč tome, kao olakotnu okolnost uzeli su činjenicu kako žena dosad nije bila osuđivana te njezinu mladost. Prihvatili su njezin iskaz u kojem je rekla da je na njezino duševno stanje utjecala svekrva s optužbama.

Na samom početku istrage Karmen je tvrdila da se nalazi i u postporođajnoj depresiji. U trenutku ubojstva njezino dijete jedva je napunilo tri mjeseca života. U sklopu kazne morat će platiti nešto više od 27.000 kuna sudskih troškova. Njezin odvjetnik Dragan Pištalo najavio je odmah kako će se žaliti na presudu Županijskog suda. Pravdu će tražiti i na Vrhovnom sudu.

> > Optužena za ubojstvo supruga, usmrtila ga nožem

Komentara 10

AR
aragonpes
18:34 17.11.2016.

Ona 10 g. za ubojstvo u čudnim okolnostima, Čačić 11 mj za dvoje mrtvih, Horvatinčić ništa za dvoje mrtvih......pravda na hrvatski način....

SC
schwertransport
19:29 17.11.2016.

A sta je radila sa njim on 35 ona 23 to su dvije generacije razlike i kak da se slazu ili imaju slicno razmisljanje

MK
mksdk
19:01 17.11.2016.

Preblaga kazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije