Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ubojica i nasilnik iz zatvorskih hodnika preminuo u svojoj ćeliji

Stjepan Maurović bio je osuđen na 25 godina zatvora, no Vrhovni sud kaznu mu je umanjio na 16 godina
12. siječnja 2018. u 22:45 14 komentara 14445 prikaza
Stjepan Maurović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Stjepan Maurović (35), koji je izdržavao kaznu od 16 godina zatvora zbog ubojstva svog poslovođe Srećka Radića, umro je 22. prosinca lani u Kaznionici u Lepoglavi.

'08.11.2011., Zagreb - Presuda Stjepanu Maurovicu, optuzenom za ubojstvo sefa, poslovodnje Zagrebgradnje.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL' Vrhovni sud odlučio Stjepanu Mauroviću kazna sa 25 smanjena na 16 godina zatvora

O njegovoj smrti izviješten je i zagrebački Županijski sud, koji je po sili zakona, obustavio izdržavanje kazne. Iz izvješća koje je Kaznionica poslala sudu proizlazi da je Maurović 22. prosinca 2017. umro u ćeliji, te da je smrt u 11.18 sati konstatirala ekipa Hitne pomoći, a uzrok smrti se ne.

Maurović se na stranicama crnih kronika zadnji put pojavio lani u veljači, kada je u Lepoglavi sudjelovao u incidentu. Točnije, priručno napravljenim nožem na zatvorskom hodniku napao je i izbo zatvorenika Joška Kudrića Božića (35). Maurović je Kudriću Božiću prišao s leđa ta ga je napao, pri čemu ga je i teško ozlijedio. Maurović je zbog ubojstva Radića, kojeg je u ožujku 2011. na gradilištu u Zagrebu 17 puta izbo nožem bio osuđen na 25 godina zatvora, no Vrhovni sud mu je kaznu smanjio na 16 godina.

stjepan maurovic županijski sud Stjepanu Mauroviću zbog ubojstva šefa 25 godina zatvora '25.08.2011., Zupanijski sud, Zrinjevac, Zagreb - Pocetak sudjenja Stjepanu Maurovicu, optuzenom za ubojstvo sefa, 41-godisnjeg Srecka Radica, poslovodje iz gradjevinske tvrtke Zagrebgradnja, te ranja ubojstvo šefa Supruga ubijenog šefa napala ubojičinu majku \'18.03.2011. Palinovecka, Zagreb- Na gradlistu Zagrebgradnje u naselju Vrbani III doslo je do medjusobnog obracuna medju radnicima i ubojstva. Photo: Boris Scitar/PIXSELL\' Krvavi detalji Jukić: Ako je tri dana smišljao osvetu, to nije ubojstvo u afektu

 

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici