Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvavi detalji

Jukić: Ako je tri dana smišljao osvetu, to nije ubojstvo u afektu

\'18.03.2011. Palinovecka, Zagreb- Na gradlistu Zagrebgradnje u naselju Vrbani III doslo je do medjusobnog obracuna medju radnicima i ubojstva. Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/PIXSELL
22.03.2011.
u 21:30

Poslovođa Radić nije računao na osvetu kada je svog radnika omalovažavao i na kraju mu u Rovinju dao otkaz

Stjepana Maurovića (28), koji je u petak na zagrebačkim Vrbanima III ispalio nekoliko hitaca u svog šefa Srećka Radića (41) te ga potom izbo nožem, teretit će se za ubojstvo iz bezobzirne osvete i mržnje. To stoji u istražnom zahtjevu koji je u ponedjeljak protiv tog bivšeg zaposlenika Zagrebgradnje podiglo Županijsko državno odvjetništvo.

>>Majka ubojice na gradilištu: Šef ga je maltretirao više od dvije godine

U DORH-ovu priopćenju stoji da je poslovođa Maurovića mnogo puta prije toga psovao na radnom mjestu, ponižavao i omalovažavao, a sve je kulminiralo prošli ponedjeljak, kad mu je u Rovinju, gdje su radili, dao otkaz. Poniženi Maurović potom se vratio u Zagreb i počeo smišljati vendetu, kako stoji u istražnom zahtjevu, s jasnim ciljem da Radića liši života. Kupio je pištolj i streljivo, a sa sobom je u Palinovečku ulicu ponio i lovački nož. Kad je shvatio što mu se sprema, Radić se sklonio iza zaposlenika R. G. (27), koji je pak ni kriv ni dužan pogođen u lijevu ruku. Maurović je nastavio pucati u Radića, a kad je ovaj pao na pod, izbo ga je nožem, neslužbeno doznajemo, više od petnaest puta.

Zbog sustavnog ponižavanja koje je trpio, pretpostavljalo se da će se Maurovića teretiti na ubojstvo na mah, no Vlado Jukić, ravnatelj Psihijatrijske klinike Vrapče, tvrdi da tako dug afekt ne postoji.

– Afekt traje vrlo kratko i događa se odmah nakon što je netko pretrpio uvredu. No, ako netko nekog ponizi, a taj iduća tri dana razmišlja o tome kako će mu se osvetiti, to nije afekt – kazao je Jukić. Mauroviću, koji iza sebe u policijskom dosjeu ima razbojstvo i nanošenje teške ozljede, određen je pritvor od mjesec dana.

Komentara 33

IV
IVANŠ
19:20 23.03.2011.

Prvo čovjekovo pravo je pravo na SLOBODU i NEPOVREDIVOST LJUDSKOG DOSTOJANSTVA !! Gospodin dr. Vlado Jurkić nije ga ni vidio ni čuo, kao ni ostale pacijente u svojoj bolnici pa neznam na temelju čega može davati ovakve izjave napamet jerr svaki je čovjek jedinstven. U njegovoj grani medicine nema šablone i nikada se nezna kome je što u glavi i koliko dugo. Pitao bi se ja da je on bio na Maurovićevom mjestu, taj dr. Jukić očito nikada nije bio pod stresom. Pa koga taj liječi, izjava je obična teza postavljena napamet. Kaže da sustavno ponižavanje nema tako dug afekt i da on ne postoji ... jesu li njemu sve daske na broju ... pa ovo je slično kao i kad muž maltretira suprugu, a posle i taba ( što bi ona trebala biti sretna i ne trajno istraumatizirana).Ovo je bio primjer iz kuća, a ovaj je sa posla na kojem je Maurović provodio više vremena nego doma. Ovo definitivno nije ubojstvo iz bezobzirne osvete i mržnje koje spada pod teško ubojstvo pa taman da je sa sobom još nosio vile i motiku ( svi smo mi ponekad nekog mrzili ili se htjeli osvetiti i padale su nam na pamet svakakve ludosti ). Svaki drugi klinac na cesti nosi nož, lance, pištolje itd. takva je naša hrvatska stvarnost, nažalost. Pravi krivci i uprava Zagrebgradnje ... gdje su, ko će sada njih tamo pročešljati jer ih nije bilo briga na pritužbe radnika za istu osobu i na brojne druge, novinari pozabavite se tom građevinskom mafijom ( ko zna koja stanka stoji iza njih ) jer iza običnog radnika sigurno nitko !!! OVO BI TREBALO BITI DEFINITIVNO – ubojstvo na MAH ... članak 92. Kaznenog zakona ( protiv života i tijela ) koji kaže ... „ Tko drugog usmrti na mah DOVEDEN BEZ SVOJE KRIVNJE u jaku razdražljivost ili prepast njegovim napadom, ZLOSTAVLJANJEM ILI TEŠKIM VRIJEĐANJEM. Iskreno se nadam da će odvjetnica uspijeti promjeniti optužnicu te sutkinja neće uzeti mladića kao žrtveno janje da bi pogodovala Građevinskom lobiju i raznim političkim strankama koje stoje iza njih.

MU
mala ulica
11:29 23.03.2011.

Koji je prvi član Hr Ustava?

MA
mamba64
21:51 22.03.2011.

Kako je trgovao. tako je i zaradija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije