Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

U zračnim napadima poginuo glasnogovornik sirijske Qa'ide i 20 džihadista

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
04.04.2016.
u 07:13

Abu Firas, njegov sin i najmanje 20 džihadista, pripadnika Al-Nosre, Jound al-Aqse i uzbečkih džihadista, poginuli su u napadima na njihove položaje u pokrajini Idleb

Glasnogovornik fronte Al-Nosra, ogranka Al-Qa'ide u Siriji, njegov sin i još dvadeset džihadista poginuli su u nedjelju u zračnim napadima na sjeveroistoku zemlje, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

"Abu Firas, njegov sin i najmanje 20 džihadista, pripadnika Al-Nosre, Jound al-Aqse i uzbečkih džihadista, poginuli su u napadima na njihove položaje u pokrajini Idleb", rekao je direktork SOHR-a Rami Abdel Rahman. Dodao je da je možda riječ o ruskim napadima ili napadima sirijskoga zrakoplovstva.

Prema podacima Opservatorija, Abu Firas sastao se s drugim džihadistima u sjedištu Al-Nosre sjeverno od grada Idleba. Napadnuta su još dva sjedišta Al-Nosre i Jound al-Aqse na sjeveru pokrajine Idleb, rekao je Rahmane. Napadi su uslijedili dva dana nakon što je Al-Nosra zauzela mjesto Al-Eis u pokrajini Alep kada je poginulo najmanje 12 članova libanonskih pripadnika Hezbolaha, saveznika režima.

>> Sirijske snage ušle u grad blizu Palmire, ISIL je na koljenima!

Komentara 6

Avatar nekakav
nekakav
07:35 04.04.2016.

strahota. rusi uopće na napadaju kolone seljaka, ni bolnice, kamione sa povrćem. to nije u duhu modernog ratovanja. amerikanac spraši cijelu kolonu svatova. njemu je to prijetnja. al ovi rusi, to treba kazniti. pa da baš niti jednu svadbu ne unakaze....

UN
unbekant
08:33 04.04.2016.

Bravo za Ruse,samo cistite smece,ne ostavljajte niti jednog u zivotu,zaista me ovaj VL jutros obradovo,idem kupit odmah tiskovno izadnje.

MG
milerazbojnik@gmail.com
11:08 04.04.2016.

sijali su smrt i od nje sad stradaju i nikom ništa nije ih za žalit jer upravo svojem narodu napraviše ponajviše zla i sad nek vide kako je to bit nesiguran i progonjen a neznat od kud če te neko opalit i ubit kraj priče

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije