Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramota!

U trgovinama na Jadranu cijene – dvostruke!

 dućan
Foto: Thinkstock
1/2
16.06.2016.
u 12:46

Bezobrazna skupoća i u kafićima otvara pitanje: gdje je elitna usluga za elitnu cijenu?

Navedene cijene dočekale su nas u istarskom Rapcu, a sezona još nije ni počela. Što li će tek biti u srpnju, kolovozu..., a tek na otocima?!

Ponedjeljak je, 13. lipnja, na televiziji se tek trljaju ruke da bi sezona trebala biti rekordna (kao i svake godine), more je taman za turiste sa sjevera, ali i cijene. Ako ćeš doručkovati vojnički pa, eto, namazati maslac na kruh i popiti čašu mlijeka, drugi dan mogao bi na još strožu dijetu.

Jednostavno – pljačka!

Jer u trgovini u istarskom Rapcu litra mlijeka ‘Z bregov stoji devet kuna, dok za Dukatov maslac od 250 grama valja izdvojiti 28 kuna. Litra soka To od naranče stoji 14,99 kuna, a uvjerili smo se i da ona vrećica od pola kilograma napolitanki može stajati gotovo 40 kuna.

Česi na blagajni ispred nas dali su 50-ak kuna za tri razglednice i kutiju keksa Domaćica koju su platili 24 kune. Godinama smo slušali, čitali i gledali kako isti ti Česi vuku paštete na naš Jadran. Hrvati si uz ove cijene neće ni to priuštiti. Jedna kokošja pašteta u ovom turističkom mjestu, na kopnu, stoji 12,29 kuna. Mogli bismo pomisliti da je s takvim cijenama u trgovinama jeftinije hraniti se po restoranima, no to pada u vodu jer radler i dva decilitra prirodnog soka stoje 60 kuna, a pizza od 45 do 50, i to ona obična, normalne veličine.

Možda sve to skupa mnogima više nije vijest, ali opravdanja za ovakvu pljačku jednostavno nema. Možda se Jadran već, eto, u predsezoni odlučio za elitni turizam, no onda bi takvim trebalo biti i sve ostalo – i smještaj i usluga i isti ti restorani te kafići. A nisu. Barem ne oni gdje smo ostavili svoje kune. Ljutnju i mizeriju neće ti pasti na pamet “utopiti” jer čak i T’ga za jug, a budimo realni riječ je o studentskom vinu, stoji – 66,49 kuna – u lipnju i na kopnu! Ozbiljan je strah pomisliti što će biti u srpnju, kolovozu, a tek na otocima?

Foto: VLm

Nije utjeha ni vlakić

Ne govorimo o unikatnim suvenirima, luksuznim restoranima, nego o paštetama, mlijeku i pizzi. Najbolje je ispuhati se, eto, jednom panoramskom vožnjom onim turističkim vlakićem. Samo što je ta “panorama” u jednom smjeru jer, kad se vlakić okrenuo, za ostatak iste te panorame kartu smo morali platiti još jedanput. Ukupno: 50 kuna.

Komentara 79

KG
Kult_Grada_Zagreba
13:13 16.06.2016.

Lopovi, konzum ima 30-40 posto veće cijene na moru nego u Zagrebu. Kako to da blagajnice nemaju 40 % veće plaće na moru ?

AL
Axel_Lund
13:23 16.06.2016.

Samo u Lidl, nikakve ove balkanske, pljackaske trgovine i trgovinice. Naravno, cijene su nabijene zbog stranaca i prosjecni Hrvat ce cviliti zbog cijena. A to moze zahvaliti pljackasima, mafijasima, kriminalcima i badnitima koji 26 godina pljackaju, unistavaju i srozavaju standard gradjana.

TZ
tibold.zvonimir
14:07 16.06.2016.

ne bih nista rekao za vece cijene da ima carine. Ljudi, ovi trgovci imaju toliku marzu, da zarade na preprodaji vise nego oni koji su proizvod proizveli. Prije dva tjedna Sam bio u Biogradu, trzni centar Bure, prodavaonica igracaka, s s namjerom da kupim sinu neku Lego igracku za rodjendan. Znam cijene tih igracaka u DE. U HR je skuplje za okruglo 60 eura. Katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije