Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAPRENE CIJENE

Cappuccino u Dubrovniku kao da je od suhog zlata - čak 31 kunu!

račun
facebook
31.07.2013.
u 12:45

Istina je da Dubrovnik ostavlja bez daha, no ostavljaju i njegove cijene koje su više od onih u Veneciji, Parizu ...

Koliko turisti troše na ljetovanju, što im imamo za ponuditi te je li kod nas skuplje nego u Italiji, Španjolskoj, Grčkoj ili Crnoj Gori, vječno je pitanje. Na Jadranu je, posebno tijekom sezone sve skuplje, uvjerili su se u to svi koji su nogom onamo kročili, pa makar popili samo kavu. Spuštanje PDV-a na 10 posto nije, nažalost, rezultiralo i spuštanjem cijena. Koliko visoko one mogu otići, pokazuje primjer iz Dubrovnika. U tamošnjem caffe baru – buffetu Orlando, doduše na sjajnoj poziciji na samoj placi, cijene su ravne onima u Parizu, Rimu ili Veneciji. Štoviše, neke su još i više. Capuccino ondje stoji 31 kunu, bočica od 2,5 dl mineralne vode 28 kuna, veliki macchiato 26 kuna, Coca Cola 33 kune ...

Istina je da Dubrovnik ostavlja bez daha, no ostavljaju i njegove cijene. Neki će cijene dubrovačke kave usporediti  s onom u Caffè Florian u Veneziji gdje je najjeftinija kava 3,5 eura, a cijene se penju i do 20-tak, no Orlando, ma koliko popularan bi,o nema tradiciju jedne od najstarijih kavana na svijetu poput venecijanske koja je ondje od 1720. godine i gdje će vas poslužiti vrhunsko osoblje. Osim toga na Trgu sv. Marka može se popiti espresso i za 2 eura, a ni bočica vode (od pola litre) ne stoji mnogo više od toga.

Kako god bilo, o dubrovačkim cijenama pročulo se i u Sloveniji jer su tamošnji portali prenijeli priču pod naslovom "S ovakvim računima turisti se vraćaju iz Hrvatske".

Komentara 1

DU
Deleted user
14:45 08.08.2018.

Ma,prestanite vise s neprestanom kampanjom o skupom Dubrovniku!!!Ne pijte kavu na Stradunu,jer to ne rade ni Dubrovcani a ako zelite objaviti selfie uz kau na elitnoj lokaciji onda to i platite!!!IKava na slicnim lokacijama u Parizu,Veneciji,Londonu kosta vise 50 kuna!!!Za dvadesetak kuna dobijete mozda kavu za van...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije