Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGALO SE U TEŠKIM UVJETIMA

Okončana potraga na Velebitu: 'Pronađeni su živi i zdravi. Nije mi jasno zašto se nisu javili svojima tri dana'

Foto: HGSS
1/3
29.01.2021.
u 14:57

Na području na kojem se u petak pretraživalo i tražilo dvije nestale osobe izrazito su teški zimski uvjeti

Oko 15:30 sretno je okončana potraga za nestalim dvojcem. Pronađeni su živi i zdravi, poslao nam je u glasovnoj poruci na Messengeru Josip Brozičević iz gospićkog HGSS-a informaciju i dodao da mu nije jasno zašto se muškarci nisu javili, a zbog čega je organizirana potraga po snijegu i kiši.

- Pronađeni su živi i zdravi na tom planinarskom skloništu Dušice. Sudjelovalo je dvadesetak ljudi u potrazi po kiši i snijegu išlo nekoliko sati prema tamo. Stvarno mi nije jasno koji su razlozi zbog čega se oni nisu javili svojima tri dana - rekao je Josip Brozičević.

Podsjetimo, HGSS je zaprimio dojavu o dvojici muškaraca u dobi od 41 i 24 godine koji su nestali su na Velebitu na predjelu Tulovih greda. Tamo su se kako smo doznali iz Zadarske policije uputili još u utorak najvjerojatnije na planinarenje, no nisu se vratili te je u petak ujutro oko 9 h o njihovu nestanku obaviještena policija.

Zadarska policija je već nakon pola sata na Majstorskoj cesti koja vodi na predio Tulovih greda na Velebitu pronašla njihov automobil marke Peugeot međutim nisu našli i ovaj dvojac. Doznajemo da još uvijek nije potvrđeno jesu li dvojica muškarca Išli planinariti ili ne ali se pretpostavlja da je o tome riječ. Zašto je policija o njihovom nestanku obaviještena tek 3 dana od njihova polaska na Velebit još uvijek nije poznato, no činjenica je da su na području na kojem se u petak pretraživalo i tražilo dvije nestale osobe izrazito teški zimski uvjeti.

- Obavijestit ćemo vas o svemu tijekom dana - rekla nam je Ivana Grbin Glasnogovornica Zadarske policije.

- U toku je potraga na području Tulove Grede - Dušice u vrlo teškim uvjetima. Traže se dvije muške osobe - istakli su u petak oko 14 sati iz GSS-a i objavili fotografiju teških zimskih uvjeta gdje traje potraga.

Na fotografiji je vidljivo da je puno snijega prisutna i magla. Unatoč strahovanjima na tom području ima i mjesta gdje se dvojac privremeno mogao skloniti u slučaju potrebe.

- U tijeku je potraga za dvije osobe na području Malog Alana i Dušica na južnom Velebitu. Spašavatelji iz Stanice Gospić, Zadar i Rijeka prilaze iz tri pravca prema planinarskom skloništu na Dušicama. Vremenski uvjeti vrlo loši - izvijestili su ranije iz gospićkog GSS-a.

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
15:53 29.01.2021.

To su neki novi parovi 40/24. Jel to neka nova šema u gej svijetu?

LU
Lukeruk
16:26 29.01.2021.

Možda su braća. Topla.

RA
RACMAN
15:17 29.01.2021.

Ta dvojca otišla bez mozga, nadajući se da će ga na Velebitu u zimskim uvjetima naći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije