Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najgori sukob dosad

U sukobu turske vojske i kurdskih militanata poginulo 20 osoba

vlak-novi
AFP
15.07.2011.
u 10:23

Vojska tvrdi da su mulitanti ispalili granate koje su izazvale požar i eksploziju, a militanti kako ih je vojska raketirala

Kurdski borci ubili su 13 turskih vojnika, a sedam militanata poginulo je u najgorem sukobu od veljače kada je kurdistanska Radnička stranka (PKK) u veljači prekinula primirje. Turski načelnik Glavnog stožera, javlja Reuters, potvrdio je da su militanti ispalili granate u šumi u kojoj su se sukobili s vojnicima te je u eksploziji poginulo 13 vojnika, a njih sedam teško je ozlijeđeno.

Kurdski orijentirana novinska agencija Firat opovrgava izjave čelnika izvještavajući kako je, prema svjedočenju očevidaca, turski ratni zrakoplov raketirao militante, a u zračnom napadu kao kolateralne žrtve pali su i turski vojnici koji su bili na pozicionirani u blizini.

– Turska će uspjeti savladati teror i njegov utjecaj bez ugrožavanja demokracije, prava i bratstva – kazao je turski premijer Tayyip Erdogan nakon sastanka s vojnim čelnicima, predstavnicima tajnih službi, ministrom unutarnjih poslova i šefom paravojne žandarmerije u Ankari.

Komentara 605

OB
-obrisani-
23:58 15.07.2011.

rupo,metem te na kujac....

OB
-obrisani-
01:35 16.07.2011.

kad brže...

OB
-obrisani-
15:53 15.07.2011.

doneli turci i novu taktiku ratovanja, novu strategiju....ko je hteo mogao je ponesto i da nauci od turaka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije