Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPUJTE NA VRIJEME

U subotu je praznik, a onda je (ne)radna nedjelja. Provjerili smo kako rade trgovine za vikend

Trgovina ilustracija
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS
1/5
17.11.2023.
u 16:55

U subotu ne radi skoro ništa, a većina trgovina bit će zatvorena i u nedjelju

U subotu, 18. studenog, obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, zbog čega trgovine diljem Hrvatske uglavnom neće raditi. Dodatno, uvođenjem neradnih nedjelja, svi dućani i trgovački centri imaju svoj poseban raspored kada su u pitanju radne ili neradne nedjelje, stoga smo sastavili pregled radnog vremena nekoliko poznatih trgovina i trgovačkih centara kako biste znali gdje obaviti kupovinu tijekom nadolazećeg vikenda.

Što se tiče trgovina, sukladno posljednjim izmjenama Zakona o trgovini, na državni praznik i blagdane trgovine ne smiju raditi, tako da će ove subote državni blagdan kojim se obilježava pad Vukovara rezultirati zatvorenim dućanima. Međutim, u subotu, prema izmjenama Zakona, smiju raditi prodavaonice koje se nalaze u sklopu željezničkih i autobusnih kolodvora, zračnih luka, morskih luka, trajekata i zrakoplova, kao i one na benzinskim postajama, u bolnicama, u hotelima, u kulturnim i vjerskim ustanovama, nautičkim marinama, kampovima i OPG-ovima te zaštićenim područjima prirode.

Tako je Konzum objavio da će jedino prodavaonice na adresama Avenija Marina Držića 4 u Zagrebu (od 08:00 do 15:00) i Kišpatićeva 12 u Zagrebu (od 08:00 do 13:00) raditi prema posebnom radnom vremenu. Radit će, primjerice, i poslovnica Mullera na adresi Avenija Marina Držića 4 (Autobusni kolodvor Zagreb), ali samo od 08:00 do 13:00. Radno vrijeme svih poslovnica Mullera pogledajte ovdje.

Nedavne izmjene Zakona o trgovini postavljaju ograničenja 16 radnih nedjelja u godini, zbog čega će većina trgovina zatvorena biti i 19. studenog. Ipak, neke od njih objavile su da će njihove poslovnice biti otvorene i tada.  Poslovnice Kaufland bit će otvorene u nedjelju. Ovdje možete pogledati detaljno radno vrijeme. Iako poslovnice Lidla ne rade u subotu, sve će biti otvorene u nedjelju. Detaljno radno vrijeme obližnjih poslovnica možete pronaći ovdje.

POVEZANI ČLANCI:

Konzum je objavio da će u nedjelju njihove poslovnice raditi prema posebnom radnom vremenu, a više možete pogledati ovdje. Radno vrijeme trgovina Interspara i Spara provjerite ovdje. Radno vrijeme Plodina provjerite ovdje, dok radno vrijeme Tommy prodavaonica koje će raditi u nedjelju možete pogledati ovdje.

Ovdje možete vidjeti radno vrijeme poslovnica Studenca, a kako u nedjelju rade poslovnice Eurospina, možete provjeriti ovdje. Radno vrijeme obližnje Müller trgovine možete provjeriti ovdje, poslovnica Bipa ovdje, a kako u nedjelju rade poslovnice dm-a, pogledajte ovdje.

Trgovački centri u subotu i nedjelju

U subotu, 18. studenog, u Westgateu će raditi samo igraonica Family Park, kuglana West Bowling i Germania Casina. Njihovo radno vrijeme pogledajte ovdje. U nedjelju će centar biti normalno otvoren. Arena centar na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje neće raditi. Kino, casino i pojedini ugostitelji će biti otvoreni, a njihovo radno vrijeme provjerite ovdje. Centar će biti otvoren ovu nedjelju, kao i sve ostale tijekom 11. mjeseca. 

Kako rade trgovine u Avenue Mallu na blagdan 18. studenog i u nedjelju, provjerite ovdjeCity Center One West je zatvoren u subotu. Iznimke radnog vremena City Centera One West provjerite ovdje. Također, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje zatvoren je i City Center one East. Iznimke radnog vremena pojedinih objekata unutar trgovačkog centra provjerite ovdje. Inače, City Center One West i East ovu nedjelju rade. 

Popis poslovnica koje će u subotu i nedjelju raditi u Point Shopping Centeru pogledajte ovdje. Ovu nedjelju, 19. studenog 2023., trgovine i sve ostalo radi prema redovnom radnom vremenu u Z centru, a koje poslovnice će raditi u subotu, pogledajte ovdje

U subotu i nedjelju će biti zatvoreni Supernova Karlovac, Supernova Zadar, Supernova Šibenik i Supernova Sisak West i East, kao i Mall Osijek. U subotu i nedjelju neće raditi ni Trgovački centar Lumini Varaždin, a iznimke od radnog vremena možete pogledati ovdjePortanova Osijek također ne radi nadolazeći vikend, a iznimke možete provjeriti ovdje. Kako radi Mall of Split možete provjeriti ovdje, a sve informacije radnog vremena centra Joker Split pronaći ćete ovdje.

VIDEO I Hrvatska ide prema zabrani energetskog pića za maloljetnike

Komentara 5

AR
art1
11:28 18.11.2023.

Za praznik ok, ali zabrana radom nedjeljom je teška glupost. Dok sam studirao, mogao sam raditi samo nedjeljom, da toga nije bilo nikada ne bi mogao diplomirati jer ne bi mogao plaćati si troškove.

Avatar rom_zna_sdp_ime
rom_zna_sdp_ime
21:14 17.11.2023.

Ne.

Avatar Idler
Idler
20:11 17.11.2023.

Praznik ??? Se baš tak veli ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije