Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALENDAR ZA 2024.

Na odmoru čak 58 dana? Radnici u Njemačkoj iduće se godine imaju čemu veseliti

pixabay
08.10.2023.
u 10:39

Iduće godine samo jedan državni praznik u Njemačkoj pada na vikend, što omogućava puno prostora svima koji požele otići na produljeni vikend

Radnici u Njemačkoj iduće bi godine, ako dobro poslože svoj raspored, mogli dobiti čak 58 slobodnih dana od 27 dana godišnjeg odmora, i to zahvaljujući državnim praznicima koji mahom padaju na radne dane. Kako prenosi Fenix Magazin, iduće godine samo jedan državni praznik u toj državi pada na vikend, što omogućava puno prostora svima koji požele otići na produljeni vikend. 

Već u siječnju Nova godina past će na ponedjeljak, što znači da se uz četiri dana godišnjeg odmora može dobiti devet slobodnih dana. Nakon toga već u ožujku dio Nijemaca može uživati dodatnim slobodnim danima jer je u Mecklenburg-Zapadnom Pomeraniju i Berlinu Međunarodni dan žena državni praznik.

Potom za Uskrs se može dobiti 16 dana godišnjeg od iskorištenih osam, a nakon toga slijedi svibanj koji u Njemačkoj broji tri državna praznika - Praznik rada, Uzašašće i Duhovi i svi oni padaju na radni tjedan. Osim toga, u pokrajinama Baden-Württemberga, Bavarske, Hessena, Sjeverne Rajne-Vestfalije, Porajnja-Falačke i Saarlanda Tijelovo pada na 30. svibanj, tako da je i to prilika za još jedan dan odmora. 

POVEZANI ČLANCI:

Što se tiče kolovoza, stanovnici Bavarske i Saarlanda mogu dobiti devet dana odmora i to zbog Velike Gospe koja pada 15. kolovoza. U rujnu se pak u Tiringiji ne radi na Svjetski dan djeteta koji pada 20. rujna, no dan odmora sve Nijemce čeka 3. listopada kada se obilježava Dan njemačkog jedinstva. Na zadnji dan listopada devet saveznih zemalja obilježava i Dan reformacije stoga je i to prilika za jedan slobodni dan, dok Baden-Württemberg, Bavarska, Hessen, Sjeverna Rajne-Vestfalija, Porajnja-Falačka i Saarland slobodan dan imaju 1. studenog, za blagdan Svih svetih. Saska uz to 20. studenog obilježava i Dan pokajanja i molitve, i to 20. studenog.

Međutim, prenosi medij, najbolja prilika za spajanje odmora stići će u prosincu iduće godine u Njemačkoj. Uz samo sedam dana godišnjeg moći će se uživati u čak 16 dana odmora, i to ako se uzme slobodno 23., 24. i 27. prosinac pa tjedan iza toga 30. i 31., a onda nakon toga 2. i 3. siječanj.

>> VIDEO Povlače se lakovi za nokte, šljokice, sjajila: Trgovci pripremaju velike rasprodaje

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
23:18 08.10.2023.

Njemci imaju samo 58 neradnih dana i to je ko neki ispjeh ? Mi imamo preko 100 neradnih dana i ne hvalimo se sa tim jer smo skromni.

TU
TutoBruto
17:13 09.10.2023.

Da hahaha. Koji smo mi jalov narod. Kao nije nas briga i tako i za familiju i rodjake kao nije nas briga šta su otišli i kao neka i nama je super u HR a očito ne možemo spavati a da ne znamo kolike su im to točno penzije, koliko dana ne rade’ koliko porodiljnog imaju, koliko olakšica za djecu Itd. Jal nam neda spavati pa kopamo i istrazujemo sa nadom da im je gore nego sto pricaju samo kako bi to nas onda učinilo sretnim sa našim mizernim životima u HR. Koja šaka jada smo mi kao narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije