Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec: Pretraga stana

U stanu držao mine, streljivo i eksploziv TNT

oružje
14.12.2009.
u 12:19

U Podturnu se mogla dogoditi tragedija jer je 40-godišnjak minska punjenja držao zajedno s upaljačima! Time je u opasnost doveo i svoju obitelj.

ČAKOVEC - Pravi arsenal oružja pronađen je u pretrazi stana i drugih prostorija koje u Ulici Vladimira Nazora u Podturnu u blizini Čakovca koristi 40-godišnji mještanin.

Policija je pronašla detonatorske kapisle, sporogoreći štapin, upaljače za protuoklopnu i protupješačku minu, 34 detonatora, protupješačku minu, dva pakiranja po 200 grama eksploziva TNT, pola kilograma lijevanog eksploziva, 20 grama plastičnog eksploziva, gotovo 500 komada raznog streljiva, prerađenu zračnu pušku, komplet za čišćenje puške i, kako je izvijestila policija, “komad zamrznutog mesa nalik na srneći but.”

- Na temelju istog naloga Županijskog suda u Varaždinu obavljena je i pretraga kuće i osobnog automobila koje koristi 48-godišnjak iz Celina. Pronađeno je puščano streljivo call 7,62 mm. Po završetku kriminalističkih istraživanja protiv 40-godišnjaka iz Podturna bit će podnesena kaznena prijava ODO-u u Čakovcu te optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu, a protiv 48-godišnjaka iz Celina slijedi podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Čakovcu - kaže Krunoslav Gosarić iz PU međimurske, koji poziva građane da bez sankcija predaju oružje koje posjeduju ili pak da prijave one za koje znaju da nedozvoljeno drže oružje.

U Podturnu se mogla dogoditi tragedija jer je 40-godišnjak minska punjenja držao zajedno s upaljačima! Time je u opasnost doveo i svoju obitelj. Kako doznajemo, policijska akcija provedena je nakon nekoliko slučajeva krivolova na tom području. (ibe/VLM)

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:04 14.12.2009.

Pa sta onda, on je dragovoljac domovinskog rata i nista mu se ne moze desit. Uz to, on se strogo pridrzavo pravila, bolje los Hvat nego dobar Srbin i nitko mu nista ne moze prigovorit. Uz to , nije on jedini, takvih kao on je cjelo brdo i svi su nedodirljivi dragovoljci domovinskog rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije