Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

U središnjoj Nigeriji ubijeno 12 kršćana, a odsječeni su im i jezici

Napadači su ušli u selo Byie oko dva sata ujutro, podmetali su požare u kućama, a prestrašeni mještani išli su ravno na oštrice njihovih mačeta.
17. ožujka 2010. u 15:01 12 komentara 8 prikaza
goruća kuća
Foto: AFP

Napadači su ubili 12 osoba u malom kršćanskom selu u središnjoj Nigeriji, a svjedoci su kazali da su nekima od žrtava odsječeni jezici, javio je AP. Dogodilo se to u regiji u kojoj su u vjerskim sukobima ove godine već ubijene stotine ljudi.

Napadači su ušli u selo Byie oko dva sata ujutro, podmetali su požare u kućama, a prestrašeni mještani išli su ravno na oštrice njihovih mačeta, kazao je čelnik regionalne kršćanske neprofitne skupine.

Više od 200 osoba, većinom kršćana, ubijeno je prošloga tjedna u masakrima u selima u blizini velikoga nigerijskog grada Josa.

Nigerija, sa svojih 150 milijuna stanovnika, skoro je identično podijeljena između muslimana na sjeveru i većinski kršćanskog juga. Nedavno krvoproliće dogodilo se u "srednjem pojasu" središnje Nigerije, gdje se deseci etničkih skupina svađaju oko kontrole nad plodnom zemljom.

Ajoj...
Djevojka otkrila kako je partnera uhvatila u prevari: 'Nazvala sam restoran u kojem je bio i pitala...'
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • -obrisani-:

    Vrlo eksplozivna smjesa, razičite vjere, plemenska netrpeljivost i borba za plodno tlo. Dovoljno bi bilo jedno od ovog troje za sukob a ovako sve zajedno daje lako zapaljivu i vrlo eksplozivnu mješavinu koja će uskoro detonirati i biti će nešto ... prikaži još! slično Ruandi i sukobu Hutua i Tutsia samo pomnoženo sa faktorom 100. Užas

  • -obrisani-:

    Cini mi se da su tu duboko upleteni prsti vanjskih suradnika sa svih strana koji podpiruju sranje isto kao sto su napravili i na teritoriji bivse Pljugoslavije!

  • -obrisani-:

    Gadafijevi u akciji...´muslimanska-milicija (Libija-dobija pola Nigerije i sada ciscénje...)