Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKI UVJETI

U Sloveniji pao snijeg! Uz orkansku buru i temperature u minusu moguć snijeg i u Hrvatskoj

ARSO
17.09.2022.
u 10:34

Snijeg i susnježica su do kraja dana mogući manjim količinama i u gorskim predjelima Hrvatske, prognozira DHMZ.

Hladna fronta koja je stigla i na naše područje donijela je prvo ovosezonsko ozbiljno zahladnjenje. U susjednoj Sloveniji tako je jutros na više mjernih postaja zabilježena temperatura ispod Celzijusove ništice, a sjeverozapad zemlje zabijelio je snijeg.

VIDEO: U Sloveniji pao snijeg! Uz orkansku buru i temperature u minusu moguć snijeg i u Hrvatskoj

Na mjernoj postaji Kredarica u slovenskom dijelu Alpi jutros u 8 sati zabilježeno je 10 centimetara snijega koji i dalje pada i prima se za tlo jer je temperatura minus 4. 

Snijeg i susnježica su do kraja dana mogući manjim količinama i u gorskim predjelima Hrvatske, prognozira DHMZ. 

Foto: DHMZ

Inače, već sada temperature su u većini kopnenih predjela niže i do 15 stupnjeva, nego u srijedu i četvrtak, a u nastavku dana očekuje nas oblačno vrijeme s kišom, ponegdje i obilnijom, mjestimice i uz grmljavinu. Na Jadranu sunčana razdoblja, no ponegdje i neverini. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje olujna bura s orkanskim udarima, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na jugu u prvom dijelu dana jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura između 9 i 14, na sjevernom Jadranu od 16 do 21, a na srednjem i južnom od 22 do 27 °C.

>> VIDEO: Kamioni koje je nevrijeme u Čazmi srušilo i dalje stoje uz cestu

 

Komentara 31

TW
twisteer
11:19 17.09.2022.

Kredarica je na Triglavu...i trkeljati sa čuđenjem da je u 9mj pao snijeg...je ajde...onak...komično

ĆO
Ćovijek
12:36 17.09.2022.

Za Kredaricu je normalno da padne snijeg i u kolovozu. Navodno je pao u Kranjskoj Gori, što je već rijeđe.

ZV
zvezdomor
13:14 17.09.2022.

kredarica je planinarski dom pod triglavom na 2500 m. nadmorske visine i nema mjeseca u godini da tamo nije padao snijeg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije