Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mještani iznenađeni

U Slavoniji vjetar otpuhao križ s crkve: 'Star je oko 100 godina i pao je s jabukom na cestu'

Općina Magadenovac/magadenovac.hr
05.02.2023.
u 17:21

"Crkvu redovito obnavljamo i iznutra i izvana. Zvonik je bio još dobar, pa ga nismo dirali. Ali sad ćemo vjerojatno morati i to riješiti kad pogledamo koliko je to dotrajalo. Snaga vjetra je stvarno bila velika kad se to uspjelo dogoditi, taj križ star je negdje oko 100 godina i pao je zajedno s jabukom na cestu", rekao je svećenik.

Olujni vjetar uspio jeu subotu ujutro srušiti križ s tornja crkve u Lacićima u općini Magadenovac blizu Donjeg Miholjca. Svećenik crkve Slavko Kovačević objašnjava da je riječ o križu od više od dva metra koji u sebi ima željezo te je obložen limom. "Zamislite koliko je jako puhalo da je puklo i željezo", kazao je svećenik Kovačević za 24sata

"Crkvu redovito obnavljamo i iznutra i izvana. Zvonik je bio još dobar, pa ga nismo dirali. Ali sad ćemo vjerojatno morati i to riješiti kad pogledamo koliko je to dotrajalo. Snaga vjetra je stvarno bila velika kad se to uspjelo dogoditi, taj križ star je negdje oko 100 godina i pao je zajedno s jabukom na cestu", rekao je svećenik i dodao da je sreća što nitko nije prolazio u tom trenutku jer je događaj mogao završiti tragično

I mještani su bili začuđeni prizorom, a riječ je o Filijalnoj crkvi sv. Karla Boromejskog u sklopu općine Magadenovac, čiji je načelnik Stjepan Živković također upoznat s nezgodom. 

VIDEO: Prosvjed 'Oprostite što smetam, ne mogu disati': Berošu, dokle god si živ, nećeš pobjeći

Komentara 3

Avatar antoinette
antoinette
17:34 05.02.2023.

Najvažnije je da nitko nije stradao.

TA
Tarantula
12:17 06.02.2023.

Očito je to Božja želja, jer da je Bog htio da križ ostane na Crkvi onda on ne bi pao. Ako Bog može stvoriti čitav svijet onda može i jedan križ zadržati na krovu!

TE
Templo
19:38 05.02.2023.

Ilija Gromovnik srusio, e bogme ce se njegov nebeski sef naljutiti na unistavanje njegovih nekretnina na zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije