Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETA OD POTRESA

U Sisačko-moslovačkoj županiji do sada više od 10.000 objekata s crvenim i žutim naljepnicama

Svakodnevica u razrušenoj Petrinji
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/7
26.02.2021.
u 09:10

Bez oštećenja je 644 pregledanih objekata, a tzv. zelenu naljepnicu dobilo je više od 18.400 objekata, priopćeno je iz Sisačko-moslavačke županije.

Prema jutrošnjim ažuriranim ArcGIS podacima šteta je od potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji prijavljena na 37.679 objekta od kojih su statičari obavili pregled njih 29.262. Crvenu naljepnicu zbog oštećenja dobilo je 3.456 objekta, a zbog vanjskih utjecaja koji se mogu otkloniti još 346 objekata.

Privremeno neuporabljivo do detaljnog pregleda je 2.913 objekta, a hitne intervencije su potrebne na dodatnih 3.493 objekta koji se također za sada ne mogu koristiti. Bez oštećenja je 644 pregledanih objekata, a tzv. zelenu naljepnicu dobilo je više od 18.400 objekata, priopćeno je iz Sisačko-moslavačke županije.

Inače, od danas je u Sisku je otvoren ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1 (zgrada FINA-e). Siščani na toj lokaciji sada mogu predavati zahtjeve za obnovu.

U petak i subotu, 26. i 27. veljače 2021. godine mobilni će uredi biti prisutni u naseljima Majur i Graboštani.

Svakodnevica u razrušenoj Petrinji
1/7

Od 9 i 30 sati u petak i subotu službenici mobilnih ureda će zaprimati zahtjeve za obnovu objekata u Majuru za području Majura, Stublja i Gornjeg Hrastovca te u Graboštanima za područje Graboštana, Velikog i Malog Krčeva, Svinice, Male, Srednje i Gornje Meminske i Mračaja.

Službenici će zaprimati zahtjeve te pomagati mještanima popunjavati obrasce i rješavati druga pitanja administrativne naravi.

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije