Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tužila susjedu jer joj ne da postaviti skelu za radove. Evo što je odlučio sud

Prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima propisano je da vlasnik nekretnine na kojoj je nužno obaviti radove potrebne za njezinu uporabu ili korištenje može privremeno koristiti tuđe zemljište radi izvođenja radova
25. veljače 2021. u 15:30 16 komentara 60470 prikaza
Sisak: Zastitne kacige na skeli
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Općinski sud u Čakovcu rješavao je neobičan spor. Susjeda je tužila susjedu koja joj ne da u svom dvorištu postaviti skelu i omogućiti pristup radnicima koji bi postavili fasadu i riješili odvodnju oborina.

policija ŠIBENIK Muškarac (73) nazvao policiju da će ubiti susjede pa ga uhitili

Sud je, odvagnuvši sve argumente, presudio da je susjeda "dužna trpjeti" da tužiteljica postavi skelu na dvorištu uz južni zid obiteljske stambene kuće. Tužena susjeda kaže da nije zabranila postavljanje skele, već samo želi znati koji će se točno radovi obaviti. Prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima propisano je da vlasnik nekretnine na kojoj je nužno obaviti radove potrebne za njezinu uporabu ili korištenje može privremeno koristiti tuđe zemljište radi izvođenja radova, postavljanja skele i slično, ukoliko se to ne može obaviti na drugi način.

 

sprovod za 30 ljudi
Svijet se danas oprašta od princa Philipa: Kraljica naredila da se braća Harry i William razdvoje
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • Mimoza:

    Boze ludog naroda neka ide u sumu zivjeti .

  • kabul:

    Nije dobro graditi na medji.

  • imamohrvatsku:

    Dobro vam kaže kabul. Međa. Došla je na među jer nikad dosta kvadrata a onda bi preko drugoga rješavala tako nastali problem. Balkanska posla.