Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

U siječnju se zaposlilo 376 umirovljenika, sad ih ukupno radi 5514

19.02.2019.
u 00:01

I s najnovijim povećanjem broj zaposlenih umirovljenika kreće se oko 0,5 posto.

Nakon što je Vlada dala zeleno svjetlo da se na četiri sata mogu zaposliti i ljudi koji su otišli u prijevremenu mirovinu, u siječnju ove godine ugovore o radu dobilo je 376 novih umirovljenika.

Do kraja mjeseca siječnja ukupan broj zaposlenih umirovljenika popeo se tako na 5514, navodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Umirovljenici se zapošljavaju do 20 sati tjedno uz zadržavanje dotadašnje mirovine, a podaci pokazuju da svaki treći umirovljenik posao pronalazi u glavnom gradu. U Zagrebu je na četiri sata zaposleno 1829 umirovljenika, a nakon njega slijede Primorsko-goranska, Splitsko-dalmatinska i Istarska županija koje su zaposlile više stotina umirovljenika na svom području.

Gleda li se ukupna zaposlenost, radnoaktivni umirovljenici predstavljaju zanemarivih 0,3 posto zaposlenih, no njihov broj konstantno raste. Otkako je legaliziran rad umirovljenika – za početak samo za ljude koji su otišli u starosnu mirovinu – broj zaposlenih umirovljenika se udvostručio s oko 2500 zaposlenih u prvoj godini na nešto više od 5500 krajem siječnja ove godine. I s najnovijim povećanjem broj zaposlenih umirovljenika kreće se oko 0,5 posto.   

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Afera SMS: Detalji optužnice protiv Frane Varge i Blaža Curića

>>Uhićena Smiljana Srnec glumila je pred susjedima da joj nestala sestra dolazi u posjet

>>Marija Ramljak: Na početku karijere kolege su mi rekli da odrežem kosu, ali dirigentice više nisu tabu

>>Večernjakova ruža: Grupa Detour – Velika je čast biti nominiran za tako uglednu nagradu

>>Velika nagradna igra Večernjeg lista i Prime: Osvojite uređenje stana od čak 40.000 kuna 

Ključne riječi

Komentara 24

AU
austrougarskigeneral
21:04 18.02.2019.

sramota da umiroivljenici moraju raditi u tim godinama, drzava im novca ali ne ide radnicima i penzionerima

DO
doktorica
20:49 18.02.2019.

umjesto da putuju i uživaju sad bi trebali raditi(odnosi se na one sa 35-40g rad,staža)dok ovi koji nemaju radnog staža a uživaju velike mirovine,jaki su i zdravi sjede po kafićima.

AV
avim
06:46 19.02.2019.

Žalosno da čovjek koji radi 45g u jednoj firmi i cijeli život plaća mirovinsko i zdravstveno nemože od mirovine živjeti kao čovjek,a ovi ugljeni političari provedu pola mandata u. Saboru sa 10 g staža ako ga uopće ima i sa 50 g starosti dobiva mirovinu od oko 9 t.kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije