Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznati policiji

Ubojstvo banjalučkog biznismena: Dvije osobe uhićene, treća je u bijegu

Ubojstvo biznismena u BiH
Klix.ba/Screenshot
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.04.2019.
u 15:19

U pucnjavi je ubijen i jedan od napadača a utvrđeno je kako je riječ o Željku Kovačeviću, osobi s većim kriminalnim dosjeom za kojima je tragala i hrvatska policija

Poduzetnik iz Banje Luke Slaviša Krunić ubijen je iz zasjede ispred imanja njegove obitelji u okolici tog grada, a u pucnjavi su smrtno stradali i njegov tjelohranitelj te jedan od napadača, potvrdili su u ponedjeljak iz lokalne policije.

Određene osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom već su uhićene, potvrdio je premijer RS Radovan Višković nakon što se čuo s ministrom MUP-a RS Draganom Lukačem, piše Klix.ba. Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković rekao je da se nada kako će do kraja dana biti riješen slučaj ubojstva Krunića. Dodao je da će Vlada RS-a učiniti sve da "ubojstava bude što manje" i da u ovom trenutku ne može reći o kakvoj se vrsti zločina radi. 

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhitili su Emilia Baldu u okviru istrage rasvjetljavanja ubojstva. On je od ranije poznat po teškim kaznenim djelima. Ranjen je u studenom 2006. godine pri pokušaju bijega iz Okružnog suda u Banjoj Luci.

"Više osoba privedeno je na području Republike Srpske (RS) u vezi sa sinoćnjom pucnjavom u Glamočanima kod Laktaša, u kojoj je ubijen banjalučki biznismen Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratioca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratioc ranjen", priopćeno je iz MUP-a RS.

Kako javljaju Nezavisne novine uhićeni su  E.B. i M.G. koji se sumnjiče da su ubili Slavišu Krunića i Žarka Pavlovića, te ranili Gorana Ilića. Kako doznaju Nezavisne uhićen je Emilio Baldo i Goran Milanović, dok je u bijegu Benedi Đukanović.

Ubijen napadač tražen i u Hrvatskoj

Podsjetimo, Krunića su napadači u nedjelju nešto prije ponoći dočekali pred vikendicom u naselju Glamočani te su na njega pucali iz strojnica. Tjelohranitelj koji je bio s njim u vozilu poginuo je, a Krunić je zadobio ozljede od kojih je preminuo na putu do bolnice.

U pucnjavi je ubijen i jedan od napadača, a utvrđeno je da je riječ o Željku Kovačeviću, osobi s većim kriminalnim dosjeom za kojim je tragala i hrvatska policija.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u ponedjeljak se u povodu ovog zločina kratko oglasio na Twitteru ustvrdivši kako je to bilo "ubojstvo s potpisom vlasti", misleći pritom na vlasti u RS.

Slaviša Krunić bio je vlasnik nekoliko tvrtki, uključujući zaštitarsku agenciju Sector Security, a ubijeni tjelohranitelj Žarko Pavlović bio je zaposlenik te tvrtke.

Ubijeni napadač Željko Kovačević ranije je zbog razbojstva bio osuđen na 11 godina zatvora a odslužio je devet i pol godina.

Na temelju tjeralice koju je za njim na zahtjev Hrvatske raspisao Interpol, Kovačević je bio uhićen u BiH pod optužbom za razbojstvo i pokušaj ubojstva iz 2009. godine, ali ga je sud pustio na slobodu jer je utvrđeno da ima državljanstvo BiH. 

Istragu o napadu i ubojstvu Slaviše Krunića vodi Uprava za organizirani kriminal MUP-a Republike Srpske pod nadzorom entitetskog tužiteljstva.

Video: Zapalio mu se motocikl na benzinskoj

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
09:05 23.04.2019.

"sačekuša" ide nočnom listu hrvatski.

IL
ilijan
09:06 23.04.2019.

Mafija

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
09:08 23.04.2019.

Nakon očevida slijedi izvješće mup-a RS u čiju istinitost ne treba uopće dvojiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije